Nieuws - meest recent

De zitdagen voor de belastingen vinden plaats op dinsdag 22 mei en maandag 28 mei. Nieuw dit jaar is dat je enkel kan langskomen op afspraak. Dit om de lange wachtrijen uit het verleden te vermijden.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan via het nummer 056 69 47 20. Je kan een afspraak maken voor meerdere personen. Hou je rijksregisternummer van de personen die je wil inschrijven bij de hand, want je zal het nodig hebben tijdens het vastleggen van de afspraak.

 

De e-mailadressen van het OCMW van Deerlijk zijn veranderd. Ons algemene adres is vanaf nu welzijn@deerlijk.be. Ook de e-mailadressen van de medewerkers kregen een nieuw ‘staartje’, @ocmwdeerlijk.be vervingen we door @deerlijk.be, net zoals bij de medewerkers van het gemeentebestuur. Voortaan zien de persoonlijke e-mailadressen er dus als volgt uit: voornaam.naam@deerlijk.be.

19/04

Dit jaar beginnen we samen met de gemeente Anzegem met de bouw van een zwembad aan het Ommersheimplein. Ben je benieuwd naar het ontwerp? Spring dan gerust eens binnen op de infomarkt op donderdag 19 april tussen 17.00 en 20.00 uur in de bib van Vichte (Ommersheimplein 4). Daar doen we onze plannen uit de doeken.

Meer info

WTV maakte een reportage over het toekomstige zwembad. Je kan ze bekijken via deze link.

Woonwijs zoekt een technisch medewerker. Het gaat over een job van vier vijfden voor bepaalde duur, met name tot en met 31 december 2019.

Woonwijs is een samenwerking tussen de gemeenten en OCMW’s van Deerlijk, Kuurne, Harelbeke en Lendelede. Deze partners werken samen aan een kwalitatief, betaalbaar en duurzaam woningbestand. Woonwijs streeft naar voldoende woongelegenheden voor verschillende doelgroepen en zet in op individueel basiscomfort via veilige en gezonde woningen.

03/03

Het vrijwilligerswerk wordt niet voor niets, en zowat overal ter wereld, gesymboliseerd door één, twee of meerdere handen. Terwijl het hart mensen vaak in beweging zet om te vrijwilligen, doet de hand het werk.

Het mooie is dat al die verschillende handen bereid zijn om in elkaar te slaan: veel handen maken het werk lichter. Vrijwilligers zijn dan ook van onschatbare waarde voor een verrassend veelzijdige gemeente als Deerlijk. 

Daarom naar aanleiding van deze Week van de Vrijwilliger nog eens een welgemeende dankjewel, vrijwilliger!

Er is een openbaar onderzoek bezig over de naambepaling van nieuw aan te leggen straten aan de nieuwe verkaveling aan de De Cassinastraat. De gemeenteraad koos Uiterzwanestraat, De Costerestraat, De la Motestraat, De Lichterveldestraat en Vandenbosschestraat als straatnamen. De nieuwe verkaveling ligt aan De Cassinastraat en de naam De Cassina verwijst naar de vroegere dorpsheren van Deerlijk. Daarom verwijzen de nieuwe straten van deze wijk naar vroegere dorpsheren. Om de eenvormigheid te bewaren laten we de voornamen van de dorpsheren achterwege.

Jij vindt het wellicht ook belangrijk dat kinderen veilig in school geraken. Misschien kan jij daar voor helpen zorgen, want de gemeente zoekt gemachtigde opzichters die schoolkinderen veilig over gevaarlijke kruispunten heen helpen. Niet zeker of het wel iets voor jou is? Anna Dewaele, al enkele jaren gemachtigd opzichter, vertelt over haar ervaringen.

Anna: 'Het is het tweede jaar dat ik dit elke dag doe. Maar ik heb ondertussen ongeveer 5 jaar ervaring. Ik verving daarvoor geregeld met veel plezier een andere gemachtigde opzichter.'

De gemeenteraad stelde op 25 januari mevrouw Katlijn Copriau aan als gemeentesecretaris. Katlijn is sedert 1 februari 2017 op proef aan de slag als gemeentesecretaris. In het afgelopen jaar leerde ze actief de organisatie kennen en trok ze tal van projecten op gang om de interne werking en de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Een evaluatiecomité beoordeelde haar proefperiode dan ook unaniem gunstig waardoor de gemeenteraad kon overgaan tot de aanstelling.

04/03

Oxfam Wereldwinkel Deerlijk nodigt je graag uit op het (h)eerlijk ontbijt, met volop keuze aan eerlijke producten uit onze Wereldwinkel. Bij een kopje verse koffie, heerlijke chocolademelk of een lekker glas fruitsap kun je diverse soorten broodjes beleggen met confituur, honing, speculoos, choco, honingkoek en chocolade. Of je kan yoghurt lepelen met rice crispy's, papaya, rozijnen en ananas. We voorzien ook een kinderspeelhoekje.

Waar en wanneer?

Start je zondag op een aangename wijze met ons ontbijt op zondag 4 maart van 8.00 tot 11.00 uur in OC d’Iefte.

Iedereen kan terechtkomen in een situatie met juridische vragen of problemen. Het is niet gemakkelijk om dan te weten waar of bij wie je kunt aankloppen. Wat moet je doen, wat zijn jouw rechten, wat zegt de wet, moet je naar een advocaat stappen, of naar de rechtbank? Vanaf 1 januari 2018 moet je dit niet meer alleen uitzoeken en kan je bij de gemeente terecht voor hulp.