Nieuws - meest recent

De jeugd- en cultuurdienst van Deerlijk slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren voor de tweede keer KUBUS. Vorig jaar was er een eerste succesvolle editie met heel wat Deerlijkse amateurkunstenaars en jeugdbewegingen. Die succesformule blijven we behouden, maar met hier en daar een nieuw accentje. Helemaal KUBUS, maar in een ‘2.0-versie’, dus.

Op zaterdag 25 mei organiseren de vrijetijdsdiensten KUBUS, een speel- en beleefnamiddag voor jong en minder jong. Met workshops, optredens en allerlei animatie dompelen we je onder in wat Deerlijk te bieden heeft op vlak van cultuur, jeugd en sport. Maar met enkel onze handen geraken we er niet. Daarom zoeken we nog heel wat helpende handen voor opbouw, afbraak en om de bar te bemannen. Heb je zin om minstens een shift voor jouw rekening te nemen op 25 mei?

Noel Mahieu was van jongs af aan in de ban van tekenen en schilderen. Zijn passie stond door studies en werk decennialang op een laag vuurtje, al wakkerde hij het heel sporadisch weer aan met een werkje in olieverf.

Uiterlijk op 22 december 2021 zal de Vlaamse Regering de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 (PL0259) en het bijhorende maatregelenprogramma vaststellen.

De plannen voor Schelde en Maas zullen maatregelen en acties bevatten die moeten zorgen voor een verbetering van de toestand van de watersystemen en voor een betere bescherming tegen overstromingen en droogte.

07/05

Naar aanleiding van het einde van WO II (1939-1945) op 8 mei 1945 wordt de commandobunker ten noorden van de Sint-Columbakerk opnieuw opengesteld voor alle Deerlijkse 6de leerjaren. In 2018 kon dit helaas niet doorgaan wegens werkzaamheden aan de kerk. Na een boeiende rondleiding door Luc Adams en Laurent Tack in de bunker volgt ook nog een toelichting aan de hand van een tentoonstelling over de oorlogsjaren in de sacristie.

De klasactiviteit vindt plaats op 7 mei met logistieke steun van de gemeente, is gratis en duurt een lesuur. 

Op een speelse en actieve manier maken de kinderen kennis met verschillende aspecten van muziek. Ze zingen verschillende liedjes en leren er aan de hand van kleurenpartituren zelf enkele spelen op boomwhackers, xylofoon, belletjes of een zelfgemaakt instrumentje. Zo maken ze spelend kennis met enkele basiselementen van muziek zoals ritme, melodie en verschillende klankkleuren.

Waar en wanneer?

OC d’Iefte van 26 tot en met 30 augustus van 9.00 tot 12.00 uur

Voor wie?

Voor jongens en meisjes, geboren in 2010, 2011 of 2012

Kostprijs?

60 euro

21/05

Een namiddaguitstap, u aangeboden door Gemeentebestuur Deerlijk, Dienst Erfgoed, op dinsdag 21 mei 2019. 

  • De busrondrit start om 13.15 uur stipt op de parking Gaverkasteel, terug omstreeks 17.30 uur. Prijs: 8 euro/persoon, koffie met taart inbegrepen.
  • Inschrijven vóór 13 mei via Mobiel Dienstencentrum, Delphine Derammelaere, 056 73 63 31. Let wel: de plaatsen op de bus zijn beperkt tot 58 personen.
  • Gids van dienst is Jan Vanoverberghe, coördinator Heemkring Dorp en Toren vzw en reisbegeleider Erik Ver Gucht.

Programma:

Op donderdag 11 april en vrijdag 12 april brengen we logo's aan in de verschillende fietsstraten in het centrum. Dat zal voor verkeershinder zorgen.

Het aantal kinderen dat naar het speelplein in Deerlijk komen stijgt, maar het aantal animatoren blijft gelijk. Aangezien we de veiligheid en de kwaliteit van onze werking willen bewaren, moeten we hierdoor een aantal aanpassingen doorvoeren binnen onze werking.
Deze aanpassingen zijn van toepassing vanaf de zomervakantie 2019.