Nieuws - meest recent

Een brand, busongeval, gaslek, kettingbotsing ... De brandweer en medische diensten dienen de eerste zorgen toe. Maar vaak zijn er ook personen zonder kwetsuren die slachtoffer zijn. Medewerkers van het Psychosociaal Hulpverleningsnetwerk (PSH) vangen deze laatste groep op. Deerlijk en Harelbeke willen slachtoffers en hun verwanten na een evacuatie of ramp niet in de kou laten staan.

Het PSH-team:

23/04

Op zondag 23 april 2017 wordt het Gaverdomein terug overrompeld door de Deerlijkse jeugd voor de jaarlijkse Jeugdmarkt. Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om samen met een grote groep andere kinderen/jongeren een spel te spelen en dit onder begeleiding van de Deerlijkse leiding? Dan is dit jouw kans!

Dienst Vrije Tijd zoekt vrijwilligers 

Werk jij mee aan de herdenking 100 jaar Groote Oorlog?

De dienst Vrije Tijd wil de handen in elkaar slaan om op 11 november 2018 het einde van de eerste wereldoorlog gepast te herdenken.

Erfgoed Zuidwest lanceert Erfgoedsubsidies

 

 

Toerisme Leiestreek schotelt fietsers en wandelaars tal van lekkere adresjes voor in 2017, o.a. 10 nieuwe gratis fietslusjes.

Toerisme Leiestreek vzw presenteert tal van nieuwigheden in 2017. Fietsen is één van de centrale thema’s. De Leiestreek presenteert maar liefst tien nieuwe routes in het teken van lokaal lekkers. “Een grote online zomercampagne zal niet alleen die fietsroutes maar ook andere troeven uitgebreid in de kijker zetten. Nieuw is ook de gezinsvriendelijke wandelzoektocht ‘De 5 tussen Leie en Schelde’, waarmee bezoekers mooie prijzen kunnen winnen. 

10/05

Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust, was nauw betrokken bij de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Calais en de vluchtelingen aan onze kust.

In oktober 2016 werd het vluchtelingenkamp in Calais ontruimd. Er heerste dan (ten onrechte) een grote vrees dat deze vluchtelingenkampen zich zouden verplaatsen naar onze kust.

23/04

Maak kennis met het avontuurlijkste aanbod tijdens Je Wildste Dag in de regio van het Kanaal Bossuit-Kortrijk.

De regio rond Kanaal Bossuit-Kortrijk biedt een uniek en ruim aanbod activiteiten voor avontuur en ontspanning.

Laat je verleiden door kakelverse eieren! Niets gaat boven een speels kipje dat parmantig door je tuin loopt. Het is niet alleen amusant om naar te kijken, kippen zijn bovendien uitstekende afvalverwerkers.

Een composthoop of -bak verteert tuin- en keukenafval niet altijd zo snel. Kippen zijn verlekkerd op dat deel van jouw organisch afval dat niet of nauwelijks te composteren is. Bovendien legt onze gezonde gevederde tweevoeter om de twee dagen een ei.

Eenenveertig kandidaten schreven zich in voor de Onroerenderfgoedprijs 2017. Heemkring Dorp en Toren diende voor Deerlijk 2 projecten in: