Nieuws - meest recent

Om de handelaars de kans te geven deel te nemen aan de weekend van de klant op zaterdag 30 september en vrijdag 1 oktober, wijzigen de toegestane afwijkingen op de sluitingsdagen. Er is met name geen afwijking meer toegestaan in de periode van 2 juli tot en met 8 juli.

De jeugd-, cultuur- en sportdienst sluiten de deuren tijdens het verlof. Van vrijdag 21 juli tot en met dinsdag 15 augustus is er niemand aanwezig.

Alle diensten zijn opnieuw open vanaf woensdag 16 augustus.

Om de werking van de belbus te optimaliseren, neemt De Lijn vanaf 1 juli een nieuw reservatiesysteem in gebruik. Afhankelijk van de verplaatsing die je wilt maken, zoekt de operator de meest geschikte oplossing. Met andere woorden is de oplossing niet automatisch de belbus.

De dienst cultuur en toerisme sluit de deuren van maandag 17 juli tot en met dinsdag 15 augustus.
Tijdens die periode zal je voor toeristische informatie terechtkunnen in het gemeentehuis. Je vindt er een heleboel brochures met toeristische informatie. Langskomen kan tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.
Na het verlof verhuist de dienst toerisme weer naar OC d’Iefte.

Er is een besmetting vastgesteld van het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 bij de dieren van een pluimveehandelaar in Lauwe (deelgemeente van Menen).

Wat zijn de gevolgen?

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft rond het bedrijf met de besmettingshaard twee zones afgebakend:

11/07

Zondag 9 juli 2017

10 uur: Eucharistieviering in de Sint-Columbakerk (organisatie Davidsfonds)

Dinsdag 11 juli 2017 om 20 uur in OC d’Iefte

60 jaar TV ‘Even geduld de filmlas is gebroken’

Zang door Connie Neefs. Connie duikt in 60 jaar TV-geschiedenis met zeer herkenbare liedjes, anekdoten en beelden vanaf de beginperiode van de Vlaamse Televisie.

Een hele zomer lang spanning van de eerste tot de laatste bladzijde. Dat is wat wij jou garanderen in de bib. Deze zomer staan de spannende romans opnieuw in de kijker. Boeken over gruwelijke moorden, spannende achtervolgingen en geheimzinnige schurken doen je nekharen moeiteloos recht overeind staan.