Buur(t)feest organiseren

De gemeente Deerlijk zet in op kwalitatieve buurtwerking in Deerlijk. Via laagdrempelige acties willen we verbinding creëren en inzetten op een Zorgzame Buurt. We luisteren naar wat de noden en wensen van de buurt zijn opdat deze een thuis voor iedereen mag zijn, waar ontmoeting en aandacht voor elkaar vanzelfsprekend wordt. Dat doen we met acties zoals het burenboekje, de Tettercamionette, de buur(t)tafel en het stimuleren van buur(t)feesten.

Praktisch

Zin om een buur(t)feest te organiseren? Laat het ons dan weten via onderstaande knop. Wij bezorgen je graag een startpakket met daarin een aantal zaken om je op weg te helpen. 

  • Materiaal: het startpakket bestaat vast uit 4 plooitafels en 30 plooistoelen, volgens beschikbaarheid in de uitleendienst.
  • Uitnodigingen: blanco uitnodigingen waar jij de nodige informatie van het buur(t)feest kan op aanvullen om vervolgens te verdelen in de buurt.
  • Vlaggenlijn: de ideale versiering voor een gezellig buur(t)feest.
  • Tafelkleed: handig om de tafel snel en netjes aan te kleden.
  • Afvalzakken: we bezorgen je 2 restafvalzakken en 1 PMD-zak.
  • Burenboekje: vul deze in met jouw buren en breng zo de buurt in beeld.

Buur(t)feest startpakket aanvragen

Maak er een fijn buur(t)feest van! Deel jullie leukste momenten op sociale media met de hashtag #hallo8540.

Buur(t)feest tips

  • Pleintje of grote voortuin? Organiseer een spel petanque of Kubb. Bij onze uitleendienst huur je leuke spelen of andere materialen volgens beschikbaarheid. Klik hier voor meer informatie.
  • Eten en drinken brengt mensen samen. Vraag de buren om iets lekkers mee te brengen. Zo krijgt jullie buur(t)feest een diverse tafel zonder grote kosten. Liever een BBQ of foodtruck? Onze lokale handelaars beschikken over een ruim aanbod en helpen je graag. Ontdek het aanbod hier.

Straatfeest organiseren

Opgelet, een buur(t)feest is niet hetzelfde als een straatfeest! Terwijl een buur(t)feest een initiatief is dat op privaat domein georganiseerd wordt, is een straatfeest gericht op een feest waarvoor openbaar domein wordt ingenomen. Meer over een straatfeest organiseren, lees je hier.