Van thuis je documenten opvragen

Gepubliceerd op woensdag 08 juli 2020

Je kent dat wel. Voor een sollicitatie heb je een uittreksel uit het strafregister nodig, als bewijs van je ongetwijfeld smetteloze strafblad. Alleen moet je nog tijd vinden om naar dat gemeentehuis te gaan. Maar hoe doe je dat, met joelende kinderen die de aandacht opeisen, een drukke job en dat gras dat je hoogdringend moet kortwieken? Met het thuisloket, natuurlijk! Wat had je gedacht?

De gemeente en het OCMW hebben supersonisch snel werk gemaakt van een thuisloket, waarmee je verschillende veelgevraagde documenten in een vingerknip kan downloaden. Niet meer langskomen, of een online formulier invullen en enkele dagen wachten tot een gemeentelijke dienst je dat aangevraagde document doorstuurt. Met ons thuisloket doorloop je een anders langdurige procedure van A tot Z met jouw PC of smartphone. In een handvol minuten ben je klaar en kan je verder met waar het echt om draait bij die eerder vermelde sollicitatie: liegen over jouw talenkennis.

Toch langskomen? Maak een afspraak!

Soms moet je wel eens complexere materie bespreken in het gemeentehuis. Daarvoor kan je nog altijd langskomen. Opgelet, dat kan je, behalve in de bib, niet langer vrij doen. Je moet eerst een afspraak maken op www.deerlijk.be/afspraak of bellen naar de volgende nummers:

  • Gemeentediensten: 056 69 47 20
  • OCMW: 056 73 63 30
  • Cultuur en toerisme: 056 71 89 81
  • Erfgoed: erfgoed@deerlijk.be
  • Jeugddienst: 0479 99 27 65, 0475 78 44 35
  • Sportdienst: 056 77 73 19

Waarom enkel op afspraak?

Werken op afspraak heeft heel wat voordelen: je bepaalt zelf wanneer je liefst langskomt en weet hoe lang je afspraak zal duren. Wachten in de rij behoort tot het verleden. Onze medewerkers kunnen tegelijk jouw afspraak voorbereiden zodat je goed geholpen wordt. In kader van de coronapreventie verzekeren we zo ook een gezonde afstand én is er tijd voorzien om elk loket te ontsmetten na elke afspraak. De bezoekers van de dienst burgerzaken beten de spits af, de andere diensten volgen geleidelijk aan.