Buur(t)tafel

De buur(t)tafel, vroeger het Mobiel Lokaal Dienstencentrum, is een rondreizend Deerlijks sociaal netwerk in verschillende buurten. Een plaats waar we jong en oud van harte verwelkomen om er gezellig samen te zijn. Op verschillende tijdstippen kan je in de verschillende woonwijken van Deerlijk terecht om aan te schuiven aan onze gezellige buur(t)tafel.

Praktisch

We openen de deuren al vanaf 11.15 uur en om 11.45 uur kan iedereen de voetjes onder tafel schuiven voor een overheerlijke maaltijd, met soep, een hoofdgerecht en dessert. Om 14.00 uur maken we tijd voor een activiteit. We proberen die zoveel mogelijk af te wisselen om zo voor elk wat wils aan te bieden. 1 ding is zeker: plezier hebben we sowieso! Je vindt ons op verschillende tijdstippen in bestaande gebouwen in de verschillende woonwijken van Deerlijk. In onze informatiebrochure kan je alvast wat meer praktische informatie terugvinden, alsook het menu en de activiteiten voor de komende 3 maanden. 

Informatiebrochure bekijken

Deelnemen

Inschrijven voor een maaltijd is verplicht en moet een week op voorhand gebeuren. Dit kan telefonisch op het nummer 056 73 63 30 of per mail. Voor onze activiteiten mag je vrijblijvend langskomen zonder inschrijving. Ben je er graag bij, maar heb je geen vervoer? Meld dit bij jouw inschrijving. Een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale komt je graag ophalen en brengt je veilig thuis.

Kostprijs

Er gelden verschillende tarieven voor de maaltijden. We werken hiervoor met codes die je terugvindt op de klever van de mutualiteit. Weet je niet zeker onder welk tarief je valt? Neem dan contact met ons op.

  • 8,60 euro (code mutualiteit = 0)
  • 8,00 euro (code mutualiteit = 1)
  • 7,40 euro (inkomensgarantie ouderen en leefloon)

In het centrum kan je iets drinken voor maar 1,50 euro. De bieren ‘Duvel’ en ‘Omer ’ kosten 2 euro. Wil je deelnemen aan een activiteit? Heel wat van onze activiteiten bieden we gratis aan. In de informatiebrochure kan je alvast de activiteiten en eventuele bijdrage per activiteit bekijken. Je kan bij ons betalen
met bancontact of Payconiq.

Sfeerbeelden

Het is mogelijk dat een fotograaf (in opdracht) van de gemeente tijdens 1 van onze buur(t)tafels langskomt om enkele sfeerbeelden te nemen. Deze sfeerbeelden worden in ons gemeentelijk promotiemateriaal gebruikt. Wie liever niet op de foto wenst, kan de persoon in kwestie hierover rechtstreeks aanspreken.