Assistentiewoning

Als volledig alleen wonen te belastend is geworden, wanneer het onderhoud van een té groot huis niet meer lukt of je niet meer graag alleen bent, dan is een assistentiewoning een goed alternatief.

De groep van assistentiewoningen telt 43 flats voor 1 of 2 bewoners. Deze assistentiewoningen zijn voorzien van alle comfort en zijn uitgerust om volledig zelfstandig te blijven wonen binnen een beschermende omgeving. Als bewoner kan je er genieten van de tuin en groene omgeving.

Je kan zelf kiezen welke diensten er verder aan huis komen: thuisverpleging, poetsdienst, gezinshulp, boodschappendienst … Zo kan je zelf koken of gebruikmaken van de maaltijdservice van het woonzorgcentrum (in de cafetaria of maaltijd aan huis). Bij de woonassistent kan je terecht met al jouw vragen. De woonassistent helpt en bemiddelt om de thuiszorg te organiseren. En als er technische problemen zijn, kan ook de klusjesman van het woonzorgcentrum een oplossing bieden.

De belangrijkste meerwaarde is de 24-uren permanentie: als er een ernstig probleem is, kan de bewoner dag en nacht het oproepsysteem van het woonzorgcentrum gebruiken. De medewerkers van het woonzorgcentrum komen dan helpen. 

Aanvraag

Neem contact op met Seniorenzorg Heilige Familie vzw (Dammeke 3). Dat kan op 056 71 10 13 of per mail via info@seniorenzorgdeerlijk.be.