Zelfstandige worden
Wil jij de uitdaging aangaan van een eigen onderneming? Neem zeker eerst de tijd om jouw project goed voor te bereiden en je slaagkansen te vergroten. In deze brochure, samengesteld door de FOD Economie in samenspraak met verschillende andere overheidsdiensten, informeren we jullie over de belangrijkste stappen voor het oprichten van een onderneming en over de voornaamste fiscale, sociale en boekhoudkundige verplichtingen. De brochure behandelt ook verschillende thema’s die gedurende de levenscyclus van jouw onderneming aan bod kunnen komen.
Horecazaak
Een horecazaak is nog meer dan andere bedrijven onderworpen aan reglementeringen, vergunning- en meldingsplichten. Voor het opstarten van een horecazaak bestaat er vanuit de beroepsfederatie voor horecazaken Horeca Vlaanderen, een handige brochure met alle reglementeringen en wetgevingen overzichtelijk opgelijst. Ook een aantal tips werden opgenomen om het helemaal te maken in de horecawereld. Achteraan zit een handige checklist om er zeker van te zijn dat je alles hebt doorlopen om goed te starten.