Zelf evenementen organiseren

Aanvraag

Als je een evenement wilt organiseren, moet je een heleboel dingen regelen en aanvragen. Van het reserveren van allerhande uitleenmateriaal tot de juiste maatregelen nemen voor de veiligheid. De te ondernemen stappen zitten vervat in het onderstaande inlichtingenformulier.

Gemeentelijke roosters

In de gemeente staan op verschillende locaties rasters om publiciteitsborden aan op te hangen. Om borden aan deze roosters op te hangen, moet je dit aanvragen aan het college van burgemeester en schepenen met het aanvraagformulier voor gemeentelijke roosters. Nadien kan je de borden afhalen aan OC d'Iefte. De geschilderde borden moet je terug afgeven en die worden door de gemeentelijke diensten opgehangen. Nadien heb je de mogelijkheid om deze borden te behouden.

Sabam

Voor je muziek uit je boxen mag laten knallen, moet er auteursrechten betaald worden. Het inningskantoor in Kortrijk bestaat niet meer. Je aangifte moet je nu versturen naar het nationale inningskantoor in Brussel. Meer informatie omtrent de auteursrechten vind je op www.sabam.be.

Billijke vergoeding

Naast Sabam moet je ook de Billijke Vergoeding van je evenement op de hoogte brengen. Het tarief voor de Billijke Vergoeding wordt berekend volgens soort activiteit en de gebruikte oppervlakte. Meer informatie hieromtrent vind je op www.bvergoed.be.

Zie ook