Volwassenensport

Omnisport voor volwassenen

Wil je werken aan je conditie? Maar heb je geen zin om dit alleen te doen? Dan is dit iets voor jou!

De lessen worden begeleid door iemand met ervaring.
We sporten in een vriendschappelijke sfeer met aandacht voor amusement.

Wanneer?

 • donderdag van 17.30 tot 18.30 uur
 • niet tijdens de schoolvakanties

Waar?

 • Sporthal Deerlijk, Vercruysse de Solartstraat 30, Deerlijk

Hoe inschrijven?

Kostprijs?

 • 20 euro per lessenreeks
 • Verzekering is inbegrepen
 • Heb je een UiTPAS? Spaar een punt per les. In ruil voor 10 punten krijg je 2 lessen gratis en betaal je slechts 17 euro.

Data voorjaar 2019?

 • januari: 17 - 24 - 31
 • februari: 7 - 14 - 21 -28
 • maart: 14 - 21 - 28
 • april: 4 - 25
 • mei: 9 - 16 

 

Fietsen (zonder begeleiding)

Het fietsnetwerk Leiestreek staat garant voor bijna 900 kilometer fietsplezier. Bijna iedereen kent ondertussen de groenwitte bordjes die je van knooppunt naar knooppunt leiden. De kaarten zijn uitgegeven in scheurvrij en waterbestendig papier.
Wie dit wenst kan de kaarten krijgen bij de plaatselijke dienst voor toerisme.

Je kan ook perfect je eigen route bepalen via het fietsnet knooppuntensysteem,  ga naar volgende link, typ DEERLIJK in als startpunt.
Stel een route op volgens je eigen voorkeur:

Vertrekplaats: huis René Declercq in de gelijknamige straat (knooppunt nr. 52). zie voorbeeld

Aantal km

Nummering op de wit-groene bordjes

Route  27,8 km

52-55-9-60-54-84-80-70-76-16-71-59-54-60-9-55-52

De intergemeentelijke werkgroep Anzegem-Deerlijk-Wielsbeke lanceerde een initiatief rond hun gerenommeerde schrijver-dichters René De Clercq (Deerlijk), André Demedts (Sint-Baafs-Vijve/Wielsbeke) en Stijn Streuvels (Ingooigem/Anzegem).
Concreet werkten zij een toeristisch-recreatieve fietsroute uit die het André Demedtshuis, Het Lijsternest van Stijn Streuvels en het René De Clercqmuseum met elkaar verbindt. De 42 kilometerslange lus loopt langs het literaire erfgoed en de prachtige streek die de gemeenten rijk zijn. De ‘Literaire Lus’ is geboren!

Onze culturele rijkdom is uniek voor de regio en willen we met elkaar delen als gemeente, maar ook daarbuiten. Het is onze wens iedereen te laten meegenieten van dit nieuwe intergemeentelijke initiatief en de samenwerking tussen de drie musea. Zij staan klaar voor uw ontdekkend bezoek!

De folder  'Literaire Lus'  werd geüpdatet. Bovendien ziet nu ook, een tweede, een fonkelnieuwe folder het daglicht, 'Ontdek de Literaire Lus - Stel zelf uw dagarrangement samen'. Deze laatste folder richt zicht specifiek op groepen en verenigingen, voor het plannen van daguitstappen. Beide folders zijn verkrijgbaar in het René De Clercqmuseum (René De Clercqstraat 8) en de Dienst Toerisme (in d'Iefte). Voor meer info kan je terecht bij de Dienst Erfgoed via erfgoed@deerlijk.be

 

Mountainbike route in de omgeving

Op zoek naar een mountainbike route in de omgeving? Via deze link kan je de beschrijving vinden van de Reynaertroute in Anzegem.

 

Loopomloop in de omgeving

Looppiste - Finse piste Guido Gezellelaan

Loopomloop de Gavers Harelbeke