Mobiliteit

Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023

De tuimelwagen

Wat is het nut van het dragen van een veiligheidsgordel in de wagen? Kom langs bij de tuimelwagen en beleef het gevoel in realtime wanneer je de controle op de wagen verliest. Met deze spectaculaire attractie willen we volwassenen en kinderen sensibiliseren en overtuigen om de gordel te dragen.

De dode hoek van een vrachtwagen

Vrachtwagens zijn alom tegenwoordig en niet meer weg te denken op de Vlaamse wegen. Dit brengt ook gevaren met zich mee, vooral de dode hoek van een vrachtwagen. De dode hoek van een vrachtwagen kan leiden tot ernstige ongelukken. Zowel jongeren als ouderen blijken erg kwetsbaar te zijn voor dodehoekongevallen. Een vrachtwagen beschikt dan wel over veel spiegels, toch kan een chauffeur niet alles zien!
Wil je je kind bewustmaken van de mogelijke gevaren? Kom dan langs bij onze dodehoekvrachtwagen en beleef wat een vrachtwagenchauffeur wel/ niet ziet vanuit zijn cabine. Kruip achter het stuur, bekijk de spiegels … Spot jij de gevaren? Waar is de dode hoek bij een vrachtwagen of bus? Hoe groot is de dode hoek? Hoe blijf je uit de dode hoek van een vrachtwagen? Hoe kan je als (zwakke) weggebruiker de dode hoek vermijden?

Mijn fiets labelen of graveren

Om fietsdiefstallen te voorkomen, biedt de politiezone Gavers aan de inwoners de mogelijkheid om hun fiets te laten merken.  Bezoek de politiestand en laat een van de aanwezige agenten je fiets voorzien van een merkteken.