Jeugdhuis De Caravanne

Gepubliceerd op maandag 07 september 2020

Jeugdhuis de Caravanne is een open ontmoetingsplaats voor én door jongeren uit Deerlijk en omstreken. Een plaats waar niets moet, alles kan en waar iedereen zichzelf kan vinden.

Ontmoeten

Het jeugdhuis is op de eerste plaats een open bar met drankjes en versnaperingen aan democratische prijzen. We zijn elke week open op vrijdag- en zaterdagavond. Achter de toog staan enthousiaste vrijwilligers jou op te wachten of éénieder die daar zin in heeft. Dat kan ook jij zijn als je daar zin in hebt! In het jeugdhuis hangt een gezellige sfeer en is het niet moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen. Iedereen die naar het jeugdhuis komt vormt als het ware een vriendengroep.

Engageren

Iedereen die zich ertoe geroepen voelt kan zijn of haar steentje bijdragen aan het jeugdhuis. Een avondje achter de toog staan, een feestje in elkaar steken, een tornooi organiseren, een creatieve vorming voorzien, het jeugdhuis helpen inrichten, … Er is voor elk wat wils en iedereen draagt zijn steentje bij in de mate dat hij of zij dat wil. Niets moet, alles kan! Heb jij wel een creatief of waanzinnig idee, maar je hebt de ruimte of infrastructuur niet? Kom zeker eens langs, wij kunnen je zeker verder helpen!

Een eigen stem hebben

Het Jeugdhuis bestaat uit een BAR-ticipanten en de raad. Iedereen die op zijn of haar manier actief betrokken is bij het Jeugdhuis is hiervan lid en het is deze groep die ervoor zorgt dat er leven in de brouwerij is. De BAR-ticipanten heeft elke maand een open vergadering, waar iedereen welkom is en iedereen een stem heeft. Er zal wel altijd iemand zijn die wil meewerken aan jouw idee of project! De raad is een kleinere groep van enthousiaste mensen die ervoor zorgt dat alles achter de schermen vlot verloopt en alles wat coördineert en ondersteunt.

Nog enkele interessante weetjes:

  • Op 3 jaar tijd zijn we geëvolueerd van een pop-up zomerbar in een caravan naar een erkend jeugdhuis met een eigen gebouw! Stel je een voor wat we binnen drie jaar nog meer kunnen bereiken?!
  • De raad wordt jaarlijks verkozen. Iedereen die wil en zin heeft kan zich kandidaat stellen om lid te worden en een tof engagement aan te gaan!
  • Elke maand zetten we een (onbekend) biertje en frisdrankje in de kijker aan onwaarschijnlijke prijzen!
  • Wanneer een Deerlijkse jeugdbeweging een fuif organiseert, sluiten we wat vroeger en gaan we met zijn allen naar daar!

Contact