Fotoclub Deerlijk houdt zijn traditie in ere

Gepubliceerd op donderdag 15 september 2022
23 september 202225 september 2022

Tijdens het weekend van Deerlijk kermis stelt Fotoclub Deerlijk meer dan 70 foto’s tentoon. Werken die de leden met hart en ziel fotografeerden, en die zij met trots tonen aan het grote publiek. Drie dagen lang ontvangen wij met veel plezier de kijklustigen, staan zeker open voor opbouwende kritiek, of geven graag een woordje uitleg over het tot stand komen van de beelden.

Bezoekers krijgen de kans om hun persoonlijke top 5 te noteren. Voor de leden altijd reikhalzend uitkijken hoe het publiek onze werken onthaalt en wie met de spreekwoordelijke eer gaat lopen. En er is meer: op maandagavond trekt een onschuldige hand 1 van de correct ingevulde briefjes (in 2021 waren dit er 468), en de gelukkige in kwestie kan 1 van de tentoongestelde foto’s kiezen. Zeker dus ook daarom de moeite waard om ons te bezoeken en deel te nemen. De top 10 van de wedstrijd van 2022 kan je vanaf 15 oktober bewonderen aan de kunstmuur in de inkom van d’Iefte.

Sommige mensen bezitten ook de basiskunst van fotograferen, maar willen in contact komen met gelijkgestemden en/of zijn geïnteresseerd in onze werking. Zij kunnen een paar keer vrijblijvend onze maandelijkse vergadering bijwonen. Wij verwelkomen ze graag!

Fotoclub Deerlijk is een groep van mensen die de fotografie-microbe te pakken heeft. Tijdens de maandelijkse vergaderingen (2e maandag van de maand in d’Iefte) komen heel veel uiteenlopende thema’s aan bod:

  • Een uitstap voor ochtend- of avondfotografie
  • Bespreken van beelden van de leden: iedereen kan zijn bescheiden mening geven over het beeld, en hoe hij/zij het zou aanpassen om het -misschien- nog aantrekkelijker te maken. Ook tips over hoe bepaalde zaken technisch aan te pakken worden met elkaar uitgewisseld. Uiteraard respecteren wij hierbij de fotograaf en zijn/haar creativiteit.
  • Soms zijn er ‘opdrachten’. Zo hadden we in het verleden de thema’s vuil, touw en food om er maar een paar te noemen.
  • Softwareprogramma’s voor het bewaren en bewerken van onze beelden komen ook aan bod. Tenslotte gaan we ervan uit dat iedereen van iedereen kan bijleren, en dat dit onze hobby enkel ten goede kan komen.

Geniet van onze tentoonstelling!