Midzomeren met Beethoven

  • Concert

Wild van Klassiek nodigt ter gelegenheid van de nakende zomer graag de buren van het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke uit voor ‘Midzomeren met Beethoven’.
 
Over het orkest...
 
Het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit is een muzikale vereniging gebaseerd in Harelbeke, onder leiding van Erik Desimpelaere. Het orkest ontstond in de jaren 20 van de vorige eeuw en nam sinds de jaren 60 een belangrijke positie in binnen de hafabra-beweging. De harmonie bestaat uit zowel professionele als amateurmuzikanten. Niet alleen een orkest dus, maar ook een hechte groep. Vorig jaar vierde het orkest nog zijn 100ste levensjaar met tal van concerten in binnen- en buitenland, een 3de plaats op het prestigieuze Wereld Muziek Concours te Kerkrade, een speciaal voor Vooruit bestelde nieuwe compositie, een expo-tentoonstelling én een boek ‘100 jaar harmonie Vooruit in 100 voorwerpen’. Het harmonieorkest is een veelzijdig orkest dat u op zijn concerten trakteert op variërende programma’s bestaande uit originele muziek voor harmonieorkest, verantwoorde transcripties uit de symfonische literatuur tot lichter repertoire & complete cross-over projecten. Naast het compleet Harmonieorkest treedt Vooruit Harelbeke geregeld op in verschillende vormen en gedaantes zoals kleinere ensembles in functie van het type concert. Op dit Beethovenconcert ziet u Harmonieorkest Vooruit in een Gran-Partita ‘blazersensemble’-bezetting.
 
Programma (o.l.v. Erik Desimpelaere): Serenade for Winds op.44 - Antonín Dvorák en Symfonie nr. 7 - Ludwig van Beethoven
 
Timing: 16.30 uur deuren open, om 17:00 uur: start concert en om 18.00 uur einde concert met aansluitend drink achteraan in de kerk of buiten (bij mooi weer).
 

Wanneer

tot

Locatie

Sint-Columbakerk
Kerkplein 14
8540 Deerlijk

Price

Basistarief: € 18
-26 jaar: € 10
Groepskorting (+10 personen): € 15

Reservaties

Organisatie

Vrijetijdspunt Deerlijk
Midzomeren met Beethoven

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?