De Deerlijkse Route 85

Gepubliceerd op maandag 22 maart 2021

Een kroegentocht ten zuiden van de E17

De kroeg was in vervlogen tijden de plek bij uitstek waar zowel huwelijksfeesten als begrafenismaaltijden plaatvonden. Het was vaak de enige bron van nieuwtjes. Maar ook buitenechtelijke relaties en allerhande roddels passeerden er langs de toog ...

Route 85 is jouw kans om het volksleven, dat zich vroeger afspeelde in de cafés, te herbeleven. Deze kroegentocht, te voet of met de fiets af te leggen, neemt je mee naar een liederlijk verleden, toen een mens nog vanaf de geboorte tot aan de dood op café zat! Maar laat het ons met corona deze keer nuchter en veilig houden.

Hoe leg je deze kroegentocht af?

Na 25 april kan je het infoboekje met de route en het wedstrijdformulier aanvragen via erfgoed@deerlijk.be, 056 69 47 39 (tussen 9.00 en 12.00 uur) of hieronder downloaden. We verdelen 1 boekje per bubbel.

Wedstrijd

Er is een wedstrijd verbonden aan onze tocht. Je kan Deerlijkbonnen winnen. Meedoen aan de wedstrijd kan tot 30 mei. Deelnemen is gratis.
 

De gemeentelijke werkgroep erfgoed moet de activiteit ‘Deerlijk op sterrenjacht’ uitstellen door de geldende coronamaatregelen. De kroegentocht dient voorlopig als vervanging.