Pop-up pand 'POPBLOK'

Droom jij al jaren van een eigen zaak of zit je met een creatief concept maar heb je er de ruimte nog niet voor gevonden? Zoek niet langer en start jouw avontuur in de gemeente Deerlijk! In 2021 kocht ons lokaal gemeentebestuur het voormalige Blokkerpand in de Harelbekestraat 31 aan. Deze zal in de toekomst dienst doen als extra kantoorruimte voor de medewerkers van het bestuur zelf. Maar, in afwachting van deze realisatie is en blijft de voormalige Blokker een leegstaand handelspand. Met andere woorden, de ideale opportuniteit om ambitieuze ondernemers een avontuur, een kans te bieden.

Voorwaarden

Om dit alles in goede banen te leiden, werden een aantal voorwaarden vastgelegd: 

  • Een kandidaat-ondernemer voldoet aan de geldende voorwaarden om te kunnen ondernemen in België (zoals in het bezit zijn van een geldig ondernemingsnummer en de verplichte vergunningen).
  • Het concept kan niet als imagoverlagend of storend worden aanzien.
  • Het concept is niet in rechtstreekse concurrentie met de ondernemers uit de nabije omgeving.
  • De kostprijs bedraagt 300 euro per maand inclusief kosten.
  • Een ondernemer kan het pand huren voor minimum 6 en maximum 12 maanden met de mogelijkheid om 2 x te verlengen voor diezelfde duur.
  • De gemeente stelt het pand ter beschikking in de staat zoals het zich bevindt en zorgt hierbij voor een goede werking van de aanwezige nutsvoorzieningen (elektriciteit, water, verwarming) en, indien nodig, voor een tijdelijke onderverdeling van de ruimte in functie van het gewenste concept.

Gedeeltelijke invulling

In het voorjaar van 2023 zal het handelspand reeds gedeeltelijk ingevuld worden door 1 onderneming. Aan de hand van enkele wanden zal een deel van de ruimte afgescheiden worden voor deze zaak. De resterende ruimte blijft echter beschikbaar om er 1 of meerdere, creatieve en ambitieuze ondernemers in onder te brengen. Wil jij graag eens komen kijken naar de mogelijkheden ter plaatse? Geef onderstaand jouw interesse door en dan nemen we verder contact met jou op.

Ik ben geïnteresseerd 

 

Andere projecten die jou kunnen interesseren