Parkeren - huidige situatie

Parkeren in Deerlijk is gratis. Nergens zijn er parkeermeters. Een parkeerkaart heb je in onze gemeente ook niet nodig, aangezien er geen blauwe zones zijn. Een P-route wijst je de weg naar de grote parkings in het centrum van Deerlijk, door middel van verkeersborden die je aan onze ingangswegen vindt.

P route

 

Overzicht parkings Deerlijk

Openbare parkings Deerlijk weergeven op een grotere kaart

Voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een beperking

Navigeer en Parkeer

Op de website Navigeer en Parkeer kan je op kaart opzoeken en bekijken waar in Deerlijk (en elders in West-Vlaanderen) voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een beperking voorhanden zijn. 

Deze voorbehouden parkeerplaatsen zijn ook beschikbaar voor GPS-toestellen van Garmin, Mio en TomTom. De nodige bestanden om in te lezen in je GPS kan je hier downloaden.

ToePark

Via de app ToePark kan je voorbehouden parkeerplaatsen opzoeken in de buurt van een bestemming. De mobiele applicatie werkt zowel op iOS als op Android en er is ook een website. Je krijgt een routebeschrijving naar de parkeerplaats en eens geparkeerd kan je deze locatie opslaan. Dit maakt het gemakkelijk om later je geparkeerde auto terug te vinden.

De website kan je raadplegen op www.toepark.be. De mobiele applicatie is te vinden in de iTunes App Store en Google Play.

Indirecte belasting ontbrekende parkeerplaatsen

Om een voldoende aanbod aan parkeerplaatsen te garanderen tijdens het optrekken van nieuwe gebouwen, verbouwen van bestaande gebouwen of wijzigen van bestemmingen voor parkeerplaatsen, int de gemeente een indirecte belasting voor ontbrekende parkeerplaatsen.