Zuidwesterzinnen

21/10>22/10

Een gloednieuw literair belevingsparcours

De bibliotheken van de regio slaan samen met Zuidwest de handen in mekaar voor Zuidwesterzinnen, een literair belevingsparcours dat je meeneemt naar minder bekende plekken.

Bekijk hier een promofilmpje.

De eerste avond

Gids van dienst in Vichte op zaterdag 21 oktober is Lize Spit, die met Het Smelt in januari 16 een weergaloze debuutroman uitgaf. In Café Den Hert en het salon van Kasteel Verhaeghe in Vichte laat Lize je vanaf 20u kennis maken met Marieke Rijneveld en Lotte Lentes, twee literaire beloftes uit Nederland. Marieke kreeg in 2016 de C. Buddingh’-Prijs voor haar bundel Kalfsvlies. Ook Vlaamse dichter Charlotte Van den Broeck, winnares van de Herman de Coninck Debuutprijs 2016, maakt haar opwachting. Muzikale ruggensteun krijgen ze van Frie Maline, die met soul à l’Ostendaise op eigen wijze verhalen vertelt of zingt, en de Anzegemse harpiste Daphne Vandemeulebroucke.

Waar en wanneer?

Zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Café Den Hert & Kasteel Verhaeghe, Vichte.

De tweede avond

Auteur, cultuurjournalist, filmcriticus, muzikant en Kortrijks Letterzetter Jonas Bruyneel neemt op zondag 22 oktober in zijn geboortedorp Deerlijk de honneurs waar vanaf 18u. In Buurthuis De Statie in Deerlijk presenteert Jonas dichter, prozaschrijver en spoken word performer Max Greyson en de in 2016 door de Lezersjury met de Fintro Literatuurprijs bekroonde P.F. Thomése. Jonas voorziet ook in de muzikale saus. Samen met Hans Depelchin vormt hij Boonyi, dat grillige tekst verenigt met experimentele soundscapes. 

Waar en wanneer?

Zondag 22 oktober, 18.00 uur, buurthuis de Statie

Kostprijs

10 euro per avond, 15 euro voor 2 avonden

Tickets

Koop tickets op onze webshop.

Meer info

Bibliotheek, 056 72 35 06, bibliotheek@deerlijk.be of cultuurdienst, 056 71 89 81 cultuur@bibliotheek.be

http://uitinzuidwest.be/zuidwesterzinnen

Aangemaakt op:30/08/2017

Reactie toevoegen