WINTERFOLK: Otava Yo & DJ Bob

08/12

KLIK HIER VOOR TICKETS!

 

Het zestal Otava Yo komt uit Sint-Petersburg en wil niet aan Kozakkenmuziek gelinkt worden. Toch herken je in de sound kenmerkende elementen die je onmiddellijk associeert met de voormalige Sovjet-Unie. Snelle dansen, korte staccato deunen en uiteraard de taal. 

Maar noem Otava Yo zeker geen folklore, want dat is een belediging. Je hebt te maken met een hedendaagse folk(rock)groep, die bestaande melodieën op een hier-en-nu-manier arrangeert en ze som voorziet van eigentijdse teksten. Enkele composities zijn ook van eigen hand.
Naast traditionele instrumenten als de gusli, het blaasinstrument zhalaika en diverse percussie-instrumenten grijpen ze naar hedendaagse klankvoortbrengers zoals gitaar, viool, bas, drums en zelfs uitheemse instrumenten zoals de galicische gaita.

De muziek is voornamelijk uptempo, vrolijk en tekstueel humoristisch. Want wie brengt er nu een lied over pannenkoeken en bezingt dat een kat vier poten heeft. Lol is dus belangrijk, maar gaat zeker niet ten koste van de muzikale kwaliteit. In ‘They will recuit me’ klinkt de groep ook serieus.

Er is enige overeenkomst met groepen als The Ukrainians en 3 Mustapha’s, maar Otava Yo is toegankelijker, gesofisticeerder zonder gelegen of glad te zijn. Laat ze maar komen voor de festivals…

Tickets?

Basis: 16 euro
60+: 14 euro
-26: 10 euro

Waar?

Buurthuis de Wieke, Wiekeplein 1, 8540 Deerlijk

Wanneer?

Vrijdag 8 december 2017 om 20.15 uur

 

 

Aangemaakt op:13/06/2017

Reactie toevoegen