Nieuws - meest recent

Tot en met 27 oktober zijn er wegenwerken in de Schoolstraat en Nieuwstraat. De werfzone zal afgesloten zijn voor het verkeer. Er is een omleiding voorzien in de vorm van een lus via de Sint-Rochusstraat, Hoogstraat, Stationsstraat, N36 en Vichtesteenweg.

De test van de fietsstraten in Deerlijk is verlengd tot 15 november. Zo willen we ervoor zorgen dat je veilig en aangenaam kan fietsen in het centrum van Deerlijk. Maar wat is zo een fietsstraat nu eigenlijk?

21/12

Oproep aan alle Deerlijkse sportkampioenen

Op vrijdag 21 december huldigen we alle kampioenen van het seizoen 2017-2018 in de sporthal. Wie in een Deerlijkse club sport, zal via de club aangesproken worden. Als je een onafhankelijke kampioen bent op provinciaal niveau of hoger, en je woont in Deerlijk, dan kan je dat tot vrijdag 7 december laten weten aan de sportdienst.

Meer info

Sportdienst, 056 77 73 19 of sport@deerlijk.be

 

07/11

Op woensdagavond 7 november organiseert erfgoed zuidwest, samen met de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Leiedal, haar jaarlijkse erfgoedcafé. Dit jaar vormt het Pompgebouw van Bossuit het decor voor een heus erfgoedbanket. Je kan er smullen van gerechtjes met een knipoog naar het verleden en tegelijk luisteren naar erfgoedlezingen die je ‘à la carte’ kiest.

17 tot 25 november 2018

 

 

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet "Iedereen Leest" graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Dit jaar wordt er extra focus gelegd op baby's en peuters.

01/10

De komende maand hangen er enkele interessante afbeeldingen van Fotoclub Deerlijk aan de Kunstmuur in OC d’Iefte. De geselecteerde foto’s zijn een verzameling van de beelden die de bezoekers kozen op onze tentoonstelling tijdens de kermis in het centrum.

14/11

Kinderen die komen bokkelen op de kinderboerderij beleven gegarandeerd een leuke en zinvolle namiddag.  In de eerste helft van de namiddag nemen alle bokkelaars deel aan de (seizoens)activiteit. Na het vieruurtje krijgen de kinderen tijd om vrij de boerderij te ontdekken! Ze kunnen helpen dieren verzorgen, stallen uitmesten, dieren voederen, oogsten en bakken, maar kunnen ook spelen tussen en met de dieren.

Voor wie?

Voor kinderen vanaf het 1e leerjaar. Het is niet mogelijk om een groep kinderen (bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje) te laten bokkelen.  

10/11

De leiding van Chiro Sellewie presenteert met trots de jaarlijkse leidingsfuif, La Nuit d’Ambiance. Dit jaar openen we op 10 november om 21.00 uur de deuren. DJ Benny-J, Kestified, Proudmich en Audiowave verzorgen de muziek. Ook onze befaamde paal zal aanwezig zijn.

20/10

Op 20 oktober rijdt de stoet uit op de Molenhoek. Dat is dag op dag honderd jaar na de bevrijding van Deerlijk. Honderd jaar na de Groote Oorlog. Bovendien vonden er die dag in 1918 zware gevechten plaats aan de molen Ter Geest en te Zande. Ierse soldaten hadden er alle moeite om de Duitse mitrailleurs hoog in het molengebouw uit te schakelen.

1 reacties

Omdat buiten fitnessen voor de vrije sporter een enorme meerwaarde betekent voor de gezondheid, investeerde de gemeente Deerlijk in een mini outdoor fitnessaanbod in een sportief groen kader rond de looppiste naast de voetbalvelden van Guido Gezelle. We vernieuwden ook het joggingpad volledig en plaatsten nieuwe verlichting rondom de looppiste.