Werken N36 - Kortrijkse Heerweg

Gepubliceerd op Vrijdag 11 februari 2022

Op maandag 21 februari gaan de werken op de Ringlaan (N36) in Deerlijk van start. Het kruispunt met de Kortrijkse Heerweg wordt veiliger ingericht, en ook het wegdek tussen de Kortrijkse Heerweg en de Gentsesteenweg (N43) wordt vernieuwd. Volgens de huidige planning zijn alle werken op de Ringlaan achter de rug voor het zomers bouwverlof.

 

BEOOGD RESULTAAT VAN DE herinrichting
  • Fietsers en voetgangers kunnen conflictvrij oversteken.
  • De fietspaden worden 1,75 meter breed en worden met rood asfalt aangeduid, om de aanwezigheid van fietsers te benadrukken.
  • Linksafslaand verkeer op de Ringlaan kan conflictvrij oversteken.
  • Er wordt een afslagstrook naar links aangelegd op de Kortrijkse Heerweg, aan de kant van Deerlijk, in de richting van Harelbeke.
  • De afslagstroken op het kruispunt, naar Deerlijk en naar Harelbeke, worden ook verlengd. De strook naar Deerlijk wordt ook geasfalteerd.
  • Ten slotte wordt het wegdek op het kruispunt ook vernieuwd. Eerst wordt het kruispunt aangepakt aan de zijde van Deerlijk, van 28 februari tot 25 maart.
voorbereidende werken

De voorbereidende werken starten op op maandag 21 februari. De aannemer legt dan twee doorsteken aan op de middenberm van de Ringlaan (N36), voor en na het kruispunt met de Kortrijkse Heerweg. Tijdens deze werken zal er hinder zijn op de linkerrijstroken van de Ringlaan, in beide rijrichtingen. Doorgaand verkeer blijft wel steeds mogelijk.

Wat met het verkeer?

Tijdens deze werken blijft doorgaand verkeer op de Ringlaan (N36) steeds mogelijk. De toegang tot de Ringlaan vanop de Kortrijkse Heerweg is wel afgesloten. Fietsers en autoverkeer tussen Deerlijk en Harelbeke volgen een lokale omleiding.

Volgende fases tot aan zomers bouwverlof

In de volgende fases van de werken, fase 3 tot en met fase 6, wordt er gewerkt aan het wegdek van de Ringlaan (N36), tussen de Kortrijkse Heerweg en de Gentsesteenweg (N43) in Harelbeke. Deze werken duren tot aan het zomers bouwverlof. Tijdens deze werken kan het verkeer steeds op de Ringlaan rijden. Verkeer tussen Deerlijk en Harelbeke volgt een lokale omleiding.

Werken in de omgeving

Het project in Deerlijk is een van de verschillende projecten van Wegen en Verkeer in de omgeving. Zo wordt er vanaf februari ook gewerkt aan het op- en afrittencomplex Waregem, langs de E17, bij de aanleg van ‘De Vlecht’. Later dit jaar is het kruispunt ‘Belgiek’ op de Vichtesteenweg (N36) aan de beurt. Al deze werken worden op elkaar afgestemd zodat de weggebruiker zo weinig mogelijk hinder ondervindt.

Meer weten?

De laatste informatie over de werken vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer

Naar de website