Vroeg jij jouw stookoliecheque al aan?

Gepubliceerd op Donderdag 15 september 2022

Bijna een miljoen gezinnen in ons land verwarmen met huisbrandolie of propaan. Gezien de energieprijzen uit de pan rijzen, is er geen sprake van om die gezinnen in de kou te laten staan! Omdat een gewone BTW-verlaging op huisbrandolie niet mogelijk was, moest actie worden ondernomen. Het FOD Economie zette daarom een toelagesysteem op poten. De stookoliecheque is een alternatief dat toelaat de verwarmingsfactuur van gezinnen die met brandstoffen verwarmen, enigszins te verlichten.

Voor wie?

Gezinnen die in een eengezinswoning of flatgebouw wonen en verwarmen met huisbrandolie of propaangas komen in aanmerking voor deze eenmalige toelage. Kwam jouw leverancier tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 langs op jouw hoofdverblijf met een levering huisbrandolie (stookolie) of propaangas in bulk? Vraag dan vandaag nog jouw toelage van 225 euro aan.

Hoe aanvragen?

De toelage van 225 euro kan je zowel online als op papier aanvragen via de website van de FOD Economie. Bij jouw aanvraag dien je een kopie van de factuur alsook het betaalbewijs van de levering toe te voegen. Nadat de FOD Economie jouw aanvraag controleerde en goedkeurde, ontvang je de toelage op jouw rekeningnummer.

Naar de website

Vragen?

Mocht je moeilijkheden ervaren bij het indienen van jouw aanvraag, kan je steeds de meest gestelde vragen op de website zelf ook even raadplegen. Ervaar je nog problemen, maak dan een afspraak met onze energiesnoeiers op het nummer 056 73 63 30. Tijdens jouw afspraak breng je identiteitskaart, pincode, bankrekeningnummer, factuur en betalingsbewijs (of verklaring van de leverancier als je gespreide betalingen doet) mee.