Voordracht door Luc Beyer de Ryke

30/11

Luc Beyer de Ryke uit Parijs komt naar Deerlijk.

Donderdag 30 november om 20u komt de voormalige RTBF-nieuwslezer naar d’Iefte. Hij komt spreken over René De Clercq, de Vlaamse beweging en de strijd om onze taal. Hij kan het o.a. ook hebben over de verguisde Cyriel Verschaeve, Joris van Severen en zelfs Bart de Wever kan aan bod komen.

Achttien jaar lang presenteerde Luc Beyer het televisiejournaal op de RTBF (Belgische Franstalige openbare radio en televisie). Van 1979 tot 1989 was hij ook Europees parlementslid voor de MR. Momenteel is hij voorzitter van de Académie du Gaulisme en woont in Parijs. Hij schreef meerdere politieke boeken over België. Zijn laatste boek “Ils avaient leurs raisons” (zij hadden hun redenen) maakte in Franstalig België heel wat reacties los.

Het boek handelt over de collaboratie in Vlaanderen tijdens de oorlogen 14-18 en 40-45.

In Vlaanderen staat hij bekend als een “franskiljon” maar met veel interesse voor de Vlaamse beweging. Hij spreekt ook redelijk goed Nederlands.

Het René De Clercqgenootschap is er in geslaagd om die man uit Parijs naar Deerlijk te krijgen. Een unieke gelegenheid om eens een andere klok te horen over René De Clercq en zijn Vlaamse strijd.

Iedereen welkom op donderdag 30 november om 20u in d’Iefte. Toegang: 5 euro.

Aangemaakt op:20/10/2017

Reactie toevoegen