Verkeersfilter in de Geeststraat

Gepubliceerd op Maandag 05 juli 2021

UPDATE! Na politiek overleg werd vastgesteld dat er nog vragen en bedenkingen rond dit project leven. Er werd dan ook beslist om de uitvoering on hold te plaatsenBij verdere ontwikkelingen houden wij u uiteraard op de hoogte.

Waarom?

Naar aanleiding van de aanleg van een nieuw fietspad in de Waregemstraat, gekoppeld aan geplande rioleringswerken, werd door middel van een telling de impact van het verkeer komende uit de Geeststraat naar de Waregemstraat en omgekeerd in kaart gebracht. Er werd vastgesteld dat een groot aandeel van het gemotoriseerd verkeer in deze straat verkeer is van en naar de industriezone. Om het aantal conflictsituaties tussen fietser en in/uitrijdend autoverkeer te verminderen, werd beslist een verkeersfilter te plaatsen.

Wat?

Een verkeersfilter is een inrichting op de openbare weg waarbij alleen nog doorgang is voor de trage weggebruiker. Er werd hierbij rekening gehouden met de toegankelijkheid van de wijk, de toegang tot de landbouwpercelen en de zichtbaarheid.

Waar?

De verkeersfilter wordt geplaatst voorbij de laatste woning ter hoogte van de openbare verlichting. De verkeersfilter wordt zodanig ingeplant dat de wijk (Windmolenstraat en Zandstraat) en bepaalde akkers bereikbaar blijven vanaf de Waregemstraat. De overige akkers blijven toegankelijk via de Nijverheidslaan – Nieuwenhovestraat. Er zullen verkeersborden worden voorzien om deze gewijzigde verkeerssituatie te duiden waar nodig.

Wanneer?

Tegen 12 juli verwachten we de volledige inrichting van de verkeersfilter af te werken.

INFORMATIE?

Alle betrokken bewoners, landbouwers en ondernemers worden door de bevoegde dienst persoonlijk op de hoogte gebracht van de plaatsing van de verkeersfilter via een bewonersbrief en/of mail.

Gemeente Deerlijk - Verkeersfilter Geeststraat
Gemeente Deerlijk - Verkeersfilter Geeststraat