Nieuws - meest recent

Tot en met 27 oktober zijn er wegenwerken in de Schoolstraat en Nieuwstraat. De werfzone zal afgesloten zijn voor het verkeer. Er is een omleiding voorzien in de vorm van een lus via de Sint-Rochusstraat, Hoogstraat, Stationsstraat, N36 en Vichtesteenweg.

De test van de fietsstraten in Deerlijk is verlengd tot 15 november. Zo willen we ervoor zorgen dat je veilig en aangenaam kan fietsen in het centrum van Deerlijk. Maar wat is zo een fietsstraat nu eigenlijk?

In de week van de mobiliteit werden wandelpools naar de scholen vanuit verschillende vertrekpunten getest. Omdat ze een groot succes zijn, blijven de wandelpools het volledige schooljaar bestaan. Met een wandelpool kan jouw kind vanop een centrale vertrekplaats in groep en onder begeleiding veilig naar school wandelen.

11/10

De schoolomgeving van de Kim, de Beuk, de Berk en de Sam vormen samen de projectzone voor LaMA Deerlijk. De scholen zijn bezorgd om de parkeerdruk maar ook vooral om de veiligheid. De gemeente en TreinTramBus gingen daarom met een aantal gemotiveerde inwoners op zoek naar mogelijkheden om het centrum leefbaarder te maken voor fietsers en voetgangers.

Dat resulteerde in de volgende proefprojecten:

In de week van 10 september start aannemer Crombez uit Diksmuide met de plaatselijke heraanleg van de voetpaden in de Kerkstraat. Daarna volgen de Hazewindstraat en de Waregemstraat.

Timing

Tegen eind oktober zijn de werken volledig afgerond.

Verkeer

Om het alternerend verkeer in de Kerkstraat en de Waregemstraat in goede banen te leiden, worden - ter hoogte van de werken - verkeerslichten geplaatst en een tijdelijk parkeerverbod ingevoerd.

De Hazewindstraat wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Plaatselijk verkeer blijft wel mogelijk.

Van maandag 25 juni om 19.00 uur tot dinsdag 26 juni om 17.00 uur sluiten we de N36 af in de richting van Roeselare tussen de Stationsstraat en de Kortrijkse heerweg. Dat omwille van de werken aan de fietsersbrug. Tijdens die periode is er geen verkeer mogelijk.

Omleiding

Er is een omleiding voorzien via de Stationsstraat, Harelbekestraat en N36.

26/05

Op zaterdag 26 mei plaatsen we het brugdek van de fietsersbrug over de N36. Om dit veilig te kunnen doen, sluiten we de N36 van 7.00 tot 21.00 uur volledig af tussen de Stationsstraat en de Kortrijkse heerweg in beide richtingen.

Omleiding

Tijdens de werken is er een omleiding voorzien voor het verkeer in beide richtingen.

In het najaar van 2018 verandert ons parkeerbeleid. Er komt onder meer een blauwe zone.

5 reacties