Nieuws - meest recent

Fase 2 van de werken in de Schoolstraat Nieuwstraat start op dinsdag 14 augustus. We vervangen de klinkerverhardingen van het kruispunt Schoolstraat-Nieuwstraat door een verharding in uitgewassen beton. We gieten het beton op vrijdag 17 augustus. De nieuwe verharding zal er er hetzelfde uitzien als de kruispunten in de Stationsstraat. Het voordeel van deze duurzame verharding is dat ze veel minder gevoelig is aan putten en verzakkingen. Tijdens deze werken verandert de verkeerssituatie tijdelijk.

Van maandag 25 juni om 19.00 uur tot dinsdag 26 juni om 17.00 uur sluiten we de N36 af in de richting van Roeselare tussen de Stationsstraat en de Kortrijkse heerweg. Dat omwille van de werken aan de fietsersbrug. Tijdens die periode is er geen verkeer mogelijk.

Omleiding

Er is een omleiding voorzien via de Stationsstraat, Harelbekestraat en N36.

26/05

Op zaterdag 26 mei plaatsen we het brugdek van de fietsersbrug over de N36. Om dit veilig te kunnen doen, sluiten we de N36 van 7.00 tot 21.00 uur volledig af tussen de Stationsstraat en de Kortrijkse heerweg in beide richtingen.

Omleiding

Tijdens de werken is er een omleiding voorzien voor het verkeer in beide richtingen.

In het najaar van 2018 verandert ons parkeerbeleid. Er komt onder meer een blauwe zone.

5 reacties

Mensen die een papieren rijbewijs hebben, moeten dit nog niet verplicht laten vernieuwen. De papieren rijbewijzen zijn nog altijd geldig in België en in het buitenland. Maar wanneer moet je jouw rijbewijs dan wel vernieuwen.

Je rijbewijs vernieuwen is enkel nodig wanneer jouw rijbewijs:

19/03

De voorbije maanden voerden we in samenwerking met Leiedal een parkeerstudie uit. Op basis van tellingen bekeken we welke maatregelen we kunnen nemen om ons parkeerbeleid in het centrum te verbeteren en de parkeerdruk onder controle te houden. Voor we effectief veranderingen doorvoeren, wil het gemeentebestuur de verschillende maatregelen toelichten aan handelaars, bewoners en geïnteresseerden. Daarom nodigen we je graag uit op onze infosessie in OC d’Iefte op 19 maart om 20.00 uur.

Op zondag 18 februari begint het wielerseizoen in Deerlijk met het Clubkampioenschap. Deze wielerwedstrijd heeft een beperkte impact op het verkeer.

De fietsersbrug die we over de N36 bouwen, krijgt vanaf maart vorm. Momenteel staan de volgende onderdelen klaar op deze planning: