Nieuws - meest recent

Op donderdag 11 april en vrijdag 12 april brengen we logo's aan in de verschillende fietsstraten in het centrum. Dat zal voor verkeershinder zorgen.

21/02

De Schoolstraat zal afgesloten zijn tussen het Kerkplein en de Nieuwstraat op donderdag 21 februari van 7.00 tot 17.00 uur. Dat is nodig omdat er die dag een torenkraan wordt gemonteerd.

De afgesloten zone is niet toegankelijk voor voertuigen, fietsers en bromfietsers. Er geldt ook een parkeerverbod in de Schoolstraat vanaf de Nieuwstraat tot aan huisnummer 24.

Als jij je afvraagt waarom de gemeente jouw straat niet of later strooit, terwijl we dat wel doen in andere straten, dan is dat een gevolg van het strooiplan. Met dat plan maken we de wegen en fietspaden zo snel en efficiënt mogelijk ijs- en sneeuwvrij aan de hand van een weldoordachte aanpak.

2 reacties

Vanaf maandag 26 november leggen we vier plantvakken in de Paanderstraat. Daarvoor moeten we de betonverharding plaatselijk opbreken.

Deze werken zijn het resultaat van enkele verkeersremmende maatregelen en zal de nodige verkeers- en geluidshinder met zich meebrengen. De aannemer brengt de nodige signalisatie aan, doorgaand verkeer blijft mogelijk. De werken zullen ongeveer 14 dagen duren. Afhankelijk van het weer kunnen de werken opschuiven of wat langer duren.

Vanaf maandag 5 november start de gemeente met de aanleg van een nieuwe riolering in de Klijtstraat ter hoogte van de spoorwegovergang. De werken zullen normaal afgewerkt zijn voor het begin van de kerstvakantie.

Omleiding

Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Er is een omleiding voorzien via de Wafelstraat en de Olekenbosstraat.

2 reacties

Er geldt een parkeerduurbeperking in enkele straten en parkings in het centrum van Deerlijk. Er zijn blauwe zones en ook 24 parkeerplaatsen waar je maximaal 30 minuten mag parkeren.

3 reacties

Op woensdag 24 oktober zijn er wegenwerken aan het kruispunt van de Schoolstraat en Nieuwstraat.

Doorgaand verkeer naar de Sint Rochusstraat en de Vichtesteenweg is dan niet mogelijk. Plaatselijk verkeer moet de omleiding via de Nieuwstraat volgen. Het verkeer dat uit de Vichtesteenweg komt, kan de omleiding volgen via de Sint Rochusstraat. De werken nemen één dag in beslag.

Het project met de fietsstraten werd door de positieve evaluatie eerder al verlengd tot 15 november. Ondertussen besliste het gemeentebestuur om de fietsstraten definitief te maken:

De volgende straten veranderen definitief in een fietsstraat:

In de week van de mobiliteit werden wandelpools naar de scholen vanuit verschillende vertrekpunten getest. Omdat ze een groot succes zijn, blijven de wandelpools het volledige schooljaar bestaan. Met een wandelpool kan jouw kind vanop een centrale vertrekplaats in groep en onder begeleiding veilig naar school wandelen.

1 reacties
11/10

De schoolomgeving van de Kim, de Beuk, de Berk en de Sam vormen samen de projectzone voor LaMA Deerlijk. De scholen zijn bezorgd om de parkeerdruk maar ook vooral om de veiligheid. De gemeente en TreinTramBus gingen daarom met een aantal gemotiveerde inwoners op zoek naar mogelijkheden om het centrum leefbaarder te maken voor fietsers en voetgangers.

Dat resulteerde in de volgende proefprojecten: