Nieuws - meest recent

Vanaf maandag 26 november leggen we vier plantvakken in de Paanderstraat. Daarvoor moeten we de betonverharding plaatselijk opbreken.

Deze werken zijn het resultaat van enkele verkeersremmende maatregelen en zal de nodige verkeers- en geluidshinder met zich meebrengen. De aannemer brengt de nodige signalisatie aan, doorgaand verkeer blijft mogelijk. De werken zullen ongeveer 14 dagen duren. Afhankelijk van het weer kunnen de werken opschuiven of wat langer duren.

Vanaf maandag 5 november start de gemeente met de aanleg van een nieuwe riolering in de Klijtstraat ter hoogte van de spoorwegovergang. De werken zullen normaal afgewerkt zijn voor het begin van de kerstvakantie.

Omleiding

Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Er is een omleiding voorzien via de Wafelstraat en de Olekenbosstraat.

Vanaf 15 november geldt er een parkeerduurbeperking in enkele straten en parkings in het centrum van Deerlijk. Er komen blauwe zones en ook 24 parkeerplaatsen waar je maximaal 30 minuten mag parkeren.

3 reacties

Op woensdag 24 oktober zijn er wegenwerken aan het kruispunt van de Schoolstraat en Nieuwstraat.

Doorgaand verkeer naar de Sint Rochusstraat en de Vichtesteenweg is dan niet mogelijk. Plaatselijk verkeer moet de omleiding via de Nieuwstraat volgen. Het verkeer dat uit de Vichtesteenweg komt, kan de omleiding volgen via de Sint Rochusstraat. De werken nemen één dag in beslag.

Het project met de fietsstraten werd door de positieve evaluatie eerder al verlengd tot 15 november. Ondertussen besliste het gemeentebestuur om de fietsstraten definitief te maken:

De volgende straten veranderen definitief in een fietsstraat:

In de week van de mobiliteit werden wandelpools naar de scholen vanuit verschillende vertrekpunten getest. Omdat ze een groot succes zijn, blijven de wandelpools het volledige schooljaar bestaan. Met een wandelpool kan jouw kind vanop een centrale vertrekplaats in groep en onder begeleiding veilig naar school wandelen.

1 reacties
11/10

De schoolomgeving van de Kim, de Beuk, de Berk en de Sam vormen samen de projectzone voor LaMA Deerlijk. De scholen zijn bezorgd om de parkeerdruk maar ook vooral om de veiligheid. De gemeente en TreinTramBus gingen daarom met een aantal gemotiveerde inwoners op zoek naar mogelijkheden om het centrum leefbaarder te maken voor fietsers en voetgangers.

Dat resulteerde in de volgende proefprojecten:

In de week van 10 september start aannemer Crombez uit Diksmuide met de plaatselijke heraanleg van de voetpaden in de Kerkstraat. Daarna volgen de Hazewindstraat en de Waregemstraat.

Timing

Tegen eind oktober zijn de werken volledig afgerond.

Verkeer

Om het alternerend verkeer in de Kerkstraat en de Waregemstraat in goede banen te leiden, worden - ter hoogte van de werken - verkeerslichten geplaatst en een tijdelijk parkeerverbod ingevoerd.

De Hazewindstraat wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Plaatselijk verkeer blijft wel mogelijk.

Van maandag 25 juni om 19.00 uur tot dinsdag 26 juni om 17.00 uur sluiten we de N36 af in de richting van Roeselare tussen de Stationsstraat en de Kortrijkse heerweg. Dat omwille van de werken aan de fietsersbrug. Tijdens die periode is er geen verkeer mogelijk.

Omleiding

Er is een omleiding voorzien via de Stationsstraat, Harelbekestraat en N36.

26/05

Op zaterdag 26 mei plaatsen we het brugdek van de fietsersbrug over de N36. Om dit veilig te kunnen doen, sluiten we de N36 van 7.00 tot 21.00 uur volledig af tussen de Stationsstraat en de Kortrijkse heerweg in beide richtingen.

Omleiding

Tijdens de werken is er een omleiding voorzien voor het verkeer in beide richtingen.