Vacature verbindingscoach W13

Gepubliceerd op Donderdag 30 januari 2020

W13, een welzijnsvereniging waarin 14 OCMW’s en het CAW Zuid-West-Vlaanderen samenwerken op vlak van sociaal- en welzijnsbeleid, zoekt een verbindingscoach. Het gaat over een voltijdse functie van bepaalde duur (16 maanden) op niveau B1-B3.

Als verbindingscoach zet je jouw schouders onder Kracht.wonen. Dat is een Housing First project binnen W13 die samen met de OCMW’s en het CAW een oplossing aanbiedt voor langdurig dakklozen die te maken hebben met een combinatie van problemen waar nog geen ondersteunend netwerk voor is.  W13 staat in voor het meldpunt en de coördinatie, OCMW’s brengen woningen binnen en het CAW trekt het team van wooncoaches.

In het kader van een subsidie van het federaal netwerk ‘Housing First Belgium’ stellen we voor de duur van 16 maanden een verbindingscoach aan.

Door de aanstelling van een ‘verbindingscoach’ bij kracht.wonen willen we de huidige ondersteuningstrajecten verder versterken. Onze doelstellingen zijn onder meer:

  1. De betrokken cliënten moeten een reële en duurzame verbetering ervaren van hun persoonlijke levenssituatie op verschillende levensdomeinen.
  2. De huidige initiatieven en mogelijkheden in kader van dagbesteding, vrijwilligerswerk, ontmoeting en mogelijkheden naar werk zijn zichtbaar voor de partners, zodat we hier een traject op maat kunnen starten.
  3. Het sociaal netwerk rond de cliënt verder versterken.

Jouw job

De verbindingscoach gaat aan de slag op verschillende niveaus:

  • In nauwe samenwerking met de wooncoach ondersteun je het individuele traject van een betrokken bewoner en bekijk je waar de ondersteuningsnoden liggen.  Er is specifiek aandacht voor welke extra ondersteuning nodig is voor het versterken van het sociaal netwerk en de invulling van de dagbesteding.
  • Je verkent en brengt in kaart welke concrete initiatieven en mogelijkheden er bestaan in de regio op vlak van vrijwilligerswerk, dagbesteding, ontmoetingsplaatsen …
  • Je onderzoekt de verschillende methodieken die er binnen verschillende sectoren zijn rond herstelgericht en netwerkversterkend werken en organiseert hierover een uitwisseling of vorming met de partners binnen kracht.wonen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de terugkoppeling naar het brede partnerschap over de ervaringen op het vlak van sociale insluiting.  Je bekijkt hoe we de doelgroep hier op een zinvolle en creatieve manier kunnen aan laten participeren.

Jouw profiel

Je beschikt over een algemeen bachelor diploma. Je ontwikkelt visie en bent een geboren organisator.  Je bent in staat je aan te passen aan de verschillende situaties en personen waarmee je geconfronteerd wordt en blijft integer.  Je zoekt creatief naar oplossingen en blijft je inspannen om het doel te bereiken. Je werkt hiervoor actief samen met de vele betrokken partners.

Ons aanbod

  • een bijzonder boeiende en maatschappelijk belangrijke job met heel wat uitdagingen en verantwoordelijkheden
  • een aantrekkelijke verloning op B1-3 niveau met extra legale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, terugbetaling openbaar vervoer)

Voor de invulling van deze functie wordt geopteerd voor een aanwerving door W13 of een ter beschikking stelling van de gekozen kandidaat (M/V/X) door één van de deelgenoten van W13 (OCMW’s van Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wevelgem, Wervik, Wielsbeke, Zwevegem en CAW Zuid-West-Vlaanderen).

Interesse?

Wij verwachten je motivatiebrief en uitgebreid CV, samen met een kopie van je diploma en het ingevuld sollicitatieformulier, uiterlijk op 31 januari 2020,  gericht aan kim.vanbelleghem@welzijn13.be.

Meer info

Directeur W13, kim.vanbelleghem@welzijn13.be, 0499 77 90 84