Nieuws - meest recent

21/11

Waar en wanneer?

OC d'Iefte van 15 november tot 15 december 

De zoektocht naar dat ene geschikte kerstpakje bezorgt iedereen wel eens wat frustraties. We willen er namelijk allemaal zeker van zijn dat we het perfecte cadeau geven. De Deerlijkbon is misschien de ideale oplossing.

Ondertussen zit het masterplan voor de herinrichting van de begraafplaats te Sint-Lodewijk Deerlijk in een finale fase.

Hierbij wensen we de Deerlijkse inwoners via een bewonersvergadering te informeren.

 

Op 21.11.2017 wordt de torenkraan in de Comm. Edm. Ameyestraat afgebroken.

Op die datum tussen 06.00 en 19.00 uur zal de Comm. Edm. Ameyestraat afgesloten zijn voor alle verkeer en is er door de aannemer een omleiding voorzien via de Hoogstraat - Rodenbachstraat - Harelbekestraat.

17/01

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Deerlijk? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Deerlijk ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken

25/01

Die Ghesellen brengen u een voorleesuurtje.

DE VLASGAARD, een landelijk tafereel in verzen van René De Clercq (1877-1932).

Bewerking: Jan Dhaluin

Vertellers: Colette Deryckere, Trees Goeminne, Norbert Vandercruyssen, Jacques Degloire en Guido Malfait

  • Donderdag 25 januari om 20 uur, zaal De Statie, Deerlijk
  • Vrijdag 26 januari om 20 uur, zaal Leiegheem, Oeselgem
  • Zondag 28 januari om 10.30 uur, vlasmuseum Texture, Kortrijk
  • Woensdag 31 januari om 20 uur, CC Spikkerelle, Avelgem 

Toegang: 7 euro

18/11

Op zaterdag 18 november worden naar jaarlijkse gewoonte geboortebossen aangeplant. Daar kunnen de ouders van een kindje geboren tussen 1 september van vorig jaar en 31 augustus van dit jaar een geboorteboom aan planten.

Hoewel we de meeste ouders persoonlijk aanschreven om deel te nemen aan de geboortebosactie, kunnen wij helaas niet alle ouders bereiken. Meer bepaald de ouders van de sterrenkindjes kunnen wij niet altijd bereiken. Ook jullie zijn van harte welkom, eventueel een half uurtje vroeger, zodat je in alle sereniteit je boom kan planten, dus vanaf 9.15 uur.

28/10

Deerlijknaar Luk Schelfhout heeft het mooie idee opgevat om, met zijn prachtige verzameling enkelvoudige gedachtenisprentjes van 1830 tot 1945, een tentoonstelling op te zetten. Zo'n 2500 personen met een link naar Deerlijk worden aangevuld met geboorteakten, huwelijksakten en grafzerken indien gekend. Gilden, broederschappen, enzovoort komen aan bod. Hoe gaan we om met de dood en hoe herdenken wij hen die ons zijn voorgegaan?

17/12

De Kerstcorrida zet op zondag 17 december voor de 34e maal Deerlijk op stelten. Iedereen kan meedoen, van de competitieve loper tot een groepje van de jeugdbeweging. Staan je loopschoenen al kaar? Kuiten met heel veel zorg ingesmeerd? De voorbije maanden keihard getraind? Iedereen mag zijn kans wagen op de Kerstcorrida.