Tijdelijke invulling brandweerkazerne

Gepubliceerd op Vrijdag 31 januari

Op 30 november 2019 verhuisde brandweerpost Deerlijk-Centrum naar de nieuwe locatie op de Belgiek. Sinds dan staat de kazerne in het centrum leeg, in afwachting van een definitieve herbestemming.

In afwachting van de definitieve herbestemming zal de kazerne minstens anderhalf jaar leeg staan. In die periode worden de krijtlijnen voor de nieuwe invulling verder uitgezet. Dat biedt een unieke kans om te experimenteren op deze bijzondere locatie. Na overleg met intercommunale Leiedal kwam dit kader tot stand waarmee een tijdelijke invulling van de kazerne mogelijk gemaakt moet worden. In dit actieplan wordt het verdere kader uiteengezet waarbinnen voorstellen voor een invulling geformuleerd kunnen worden.

Door de brandweersite tijdelijk in te vullen met verschillende activiteiten, wil de gemeente vermijden dat deze unieke centrumplek verwaarloosd blijft tijdens de periode van leegstand. Als gemeente willen we op die manier een meerwaarde creëren voor de buurt, de gemeente, de verdere ontwikkeling van de site en de kernfunctie van het gemeentecentrum.

Meer info