Nieuws - meest recent

Kom meer te weten over de zelfoogstboerderij

Wil je vrijblijvend meer te weten komen over hoe je biogroenten kan oogsten op onze zelfoogstboerderij? Kom dan op zaterdag 23 februari naar de infovergadering om 10.00 uur in kinderboerderij Bokkeslot.

Het gemeentebestuur en OCMW van Deerlijk zoeken een financieel deskundige. Het gaat over een voltijdse functie met een contract van onbepaalde duur.

Functie

Onder leiding van de financieel directeur voer je de boekhouding van de gemeente en het OCMW, ondersteun je de verwerking van budgetten en sta je mee in voor facturatie en debiteurenbeheer. Je volgt de relevante wetgeving op en je staat garant voor een optimale informatiedoorstroming.

25/03

Op 1 september 2018 wijzigde het erfrecht grondig. Erven en successie zijn thema’s die ons allen aanbelangen. Onze plaatselijke notarissen zijn het best geplaatst om ons in deze moeilijke materie wegwijs te maken.

Erfrecht is op vele punten gewijzigd:

28/04

Deerlijk op Erfgoeddag 28 april 2019 in de tijd van toen met demonstraties van houtdraaien, klompenmaken, koorddraaien, handweven, zadels maken, smeden, glas-in-loodramen, houtsculpturen, spinnen, kantklossen, … Maak een rit met de huifkar. Voor de kinderen: plant samen met de boer aardappelen. Op het erf draait een zwijn zich in het zweet. Bij oververhitting is een brandweerwagen nabij. In het oude café “De Zalm” is er ambiance met accordeonmuziek.

19/03

De Nacht van de Geschiedenis wordt jaarlijks georganiseerd door het Davidsfonds Deerlijk in samenwerking met het René De Clercqgenootschap en de Heemkring Dorp en Toren. Frank Tytgat zorgt zoals altijd voor de montage van al het beeldmateriaal.

Het is een ideaal moment om samen herinneringen op te halen aan mooie, ontroerende, grappige, interessante of feestelijke evenementen en verhalen uit het verre of dichte Deerlijkse verleden.

Steeds een ander boek, steeds een ander verhaal.
Kom elke tweede woensdag van de maand luisteren en knutselen.

Door voor te lezen aan kinderen, stimuleer je niet alleen hun taalontwikkeling en woordenschat, maar draag je ook bij tot hun emotionele ontwikkeling, verrijk je hun fantasie, maar bovenal… je geeft hen ook het leesplezier door.
Daarom lezen wij ook voor in de bibliotheek. Steeds een ander boek, steeds een ander verhaal.

13/02

Omwille van de nationale staking zijn het gemeentehuis, de jeugddienst en het depot gesloten op woensdag 13 februari. Geplande activiteiten en gereserveerd zalengebruik in de sportinfrastructuur, OC d’Iefte en de buurthuizen kunnen wel doorgaan. De bibliotheek en het Sociaal Huis blijven open.

Vraag steun aan voor jouw erfgoedproject – ook voor niet-erfgoed organisaties en verenigingen!

12/02

Te koud, te nat, te veel wind? Komaan! Voor de 16e editie van Dikketruiendag, op dinsdag 12 februari, zetten we de fietsers op kop.

Als Vlaanderen massaal de fiets neemt, dan daalt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en is er ook minder lawaai. Je komt monter en ontspannen aan op het werk of op school. Vaarwel aan zorgen over een parkeerplaats! Je spaart flink wat centjes, en fietsen is gezond.

De krokusvakantie staat voor de deur en ook wij zijn klaar voor een vakantie vol plezier, spelletjes en ravotten.

Open speelaanbod

Vier keer per dag worden er activiteiten aangeboden. Voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs worden aparte activiteiten voorzien. Kinderen kunnen ook vrij spelen op het speelplein onder begeleiding van animatoren.

Inschrijven

Vooraf inschrijven is wenselijk, dit bevordert de werking.