Straffe erfgoedverhalen gezocht voor podcast!

Gepubliceerd op Maandag 28 september 2020

Welk erfgoed-mysterie kent jouw gemeente? Ken je iemand binnen de gemeente met een wel zeer bijzondere verzameling? Welke lokale traditie ging er doorheen de tijd verloren – of is er nog steeds? Welke (verborgen) erfgoedplekken ken je? 

Eerst het slechte nieuws: Covid 19 steekt een stokje voor de organisatie van ons jaarlijks erfgoedcafé. Daarbij direct ook het goede nieuws: samen met de collega’s van de IOED zetten we ook dit jaar in op het verspreiden van straffe erfgoedverhalen maar dit via een podcast. Veilig te beluisteren binnen de eigen bubbel. Wekelijks sturen we onze reporter, Marieke de Maré – gewapend met audiorecorder en een stukje taart – op pad om het verhaal te onthullen achter het boeiende erfgoed dat onze regio rijk is.

Je hoort ons al komen

Hiervoor doen we graag beroep op jullie erfgoed-kennis. Heb je suggesties voor thema’s? Ken je bijzondere verhalen? Bij wie zou Marieke langs kunnen gaan voor een straf verhaal? Alle suggesties geven we een plekje op onze ‘podcast-longlist’. Samen met onze reporter kiezen we een reeks afwisselende en intrigerende verhalen, zowel met een roerend, immaterieel als onroerend kantje. Laat snel iets weten!

Foto

“Kapellekesommegang processie”
Bron: Leon Defraeye Archief 

Met wie contact opnemen

Erfgoed Zuidwest
Lieze Neyts
President kennedypark 10, Kortrijk
www.erfgoedzuidwest.be
​​​​​​​
www.zuidwest.be
056 24 16 16