Nieuws - meest recent

In juli en augustus leggen we de klinkerverhardingen in de Schoolstraat ter hoogte van nummer 22 tot 24 en het kruispunt Schoolstraat-Nieuwstraat opnieuw aan. We zullen de klinkerverharding vervangen door een verharding in uitgewassen beton, die er hetzelfde zal uitzien als de kruispunten in de Stationsstraat. Het voordeel van deze duurzame verharding is dat ze veel minder gevoelig is aan putten en verzakkingen. Tijdens deze werken verandert de verkeerssituatie tijd

Van maandag 25 juni om 19.00 uur tot dinsdag 26 juni om 17.00 uur sluiten we de N36 af in de richting van Roeselare tussen de Stationsstraat en de Kortrijkse heerweg. Dat omwille van de werken aan de fietsersbrug. Tijdens die periode is er geen verkeer mogelijk.

Omleiding

Er is een omleiding voorzien via de Stationsstraat, Harelbekestraat en N36.

De sport-, jeugd- en cultuurdienst zijn gesloten van 21 juli tot en met 15 augustus.

Vanaf 16 augustus gelden opnieuw de gewone openingsuren.

De bibliotheek blijft wel de hele zomer open!

16/07

De dienst cultuur en toerisme verhuist van maandag 16 juli tot en met maandag 20 augustus naar het gemeentehuis. Tijdens die periode zal je voor toeristische informatie terechtkunnen in het gemeentehuis. Je vindt er een heleboel brochures met toeristische informatie. Langskomen kan tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Na het verlof verhuist de dienst toerisme weer naar OC d’Iefte.

Lees jij ook graag? Denk eens aan de dwarsliggers! Geen grote, zware volumes meer om overal mee naartoe te zeulen. De dwarsliggers zijn complete boeken in klein formaat, zo licht als een telefoon en 100% leesbaar. Door het compacte formaat en het lichte gewicht zijn ze ideaal om altijd en overal te lezen: onderweg, op reis en in bed.

De zomervakantie staat voor de deur. Als je op reis gaat naar het buitenland, kijk je best na of jouw identiteits- en reisdocumenten in orde zijn.

Enkele tips om ontspannend naar het zomerverlof uit te kijken:

15/06

Na ruim 30 jaar tekenacademie onder leiding van Marleen Labeeuw, volgde Jente Verstraeten haar op. Jente ging als kind zelf naar de tekenacademie. Ze droomde ervan om van haar hobby haar beroep te kunnen maken, studeerde daarom beeldende kunsten en volgde de specifieke lerarenopleiding. En nu hangt het werk van haar leerlingen aan de Kunstmuur.

Fietsen langs 3 schrijvershuizen (zomertip!)

De intergemeentelijke route literaire lus, een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen de dienst toerisme Anzegem, de dienst erfgoed Deerlijk en de dienst toerisme Wielsbeke, is aangepast aan het vernieuwde fietsnetwerk. Een handig knooppuntenkaartje voor de stuurhouder is toegevoegd.

14/07

Op zaterdag 14 juli vanaf 20.00 uur en zondag 15 juli vanaf 8.00 uur vieren de gemeente Deerlijk en Natuurpunt Gaverstreke het 20-jarig bestaan van de groene long in Deerlijk centrum, het Wijmelbroek. Tijdens de “20 uren van Wijmelbroek” gaan cultuur en natuur er een weekend lang hand in hand. Kunstenparcours, kampvuur, optredens, sfeer & gezelligheid troef…

Meer info

 

 

Op vrijdag 8 juni zijn alle gemeentelijke diensten gesloten omwille van een collectieve sluitingsdag. Vanaf zaterdag 9 juni zijn alle diensten weer open volgens hun normale openingsuren.