Nieuws - meest recent

Op een speelse en actieve manier maken de kinderen kennis met verschillende aspecten van muziek. Ze zingen verschillende liedjes en leren er aan de hand van kleurenpartituren zelf enkele spelen op boomwhackers, xylofoon, belletjes of een zelfgemaakt instrumentje. Zo maken ze spelend kennis met enkele basiselementen van muziek zoals ritme, melodie en verschillende klankkleuren.

Waar en wanneer?

OC d’Iefte van 26 tot en met 30 augustus van 9.00 tot 12.00 uur

Voor wie?

Voor jongens en meisjes, geboren in 2010, 2011 of 2012

Kostprijs?

60 euro

16/05

Medioren en senioren die zin hebben in een dagje sport kunnen op donderdag 16 mei naar Pittem voor de sportdag ‘West-Vlaanderen blijft bewegen’. Het sportaanbod werd uitgebreid en aangepast voor de jonge senior.

Voor wie?

Voor alle 50-plussers

Wanneer?

Donderdag 16 mei

Namiddagprogramma?

13.00 uur:                           onthaal met koffie in de tent (petanquers in de kantine Watewy Tielt)

13.45 uur:                           officiële opening

14.00 uur:                           start sportactiviteiten

14/04

Het avontuur roept!

Op zondag 14 april gaan alle remmen los in de regio van het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Neem deel aan de actiedag van Je Wildste Westen. Er wacht op 6 locaties een avontuurlijk aanbod: klimmen, hoogtouwenparcours, boogschieten, lasershooting, speleo en veel meer. Er zijn maar liefst 20 activiteiten, met actie in De Gavers, Blueberry Hill, Avanco, Oenanthe Transfo, Paintball Valley en het gloednieuwe ‘Speel’ in Zwevegem. Je beleeft de dag nog anders als je een Vespa boekt.

Kostprijs

5 euro

Wij bieden aan alle senioren de kans om een partijtje petanque te komen spelen op het Gaverdomein.

Tijdens de winter wordt er in de sporthal gespeeld op kunstgras. Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld op de ligweide. 

Wanneer?

maandag van 14.00 tot 16.30 uur; niet tijdens de schoolvakanties

Waar?

Sporthal Deerlijk,
Vercruysse de Solartstraat 30, Deerlijk

Wil je werken aan je conditie? Maar heb je geen zin om dit alleen te doen? Dan is dit iets voor jou!

Dit zijn de ingrediënten voor een geslaagde donderdagavond:

  • samen in groep sporten
  • een leuke sfeer
  • gezamenlijke drink achteraf

Onze troeven?

We bieden een recreatief programma voor volwassenen aan. Je mag elke week een andere sport verwachten. De lessen worden zeer deskundig begeleid door iemand met ervaring. We sporten in een vriendschappelijke sfeer met aandacht voor amusement.

Vanaf 1 januari 2019 zijn er nieuwe openingsuren voor het secretariaat sportdienst Deerlijk.

08/05

Elk schooljaar organiseert de sportdienst samen met de Deerlijkse scholen een naschools sportaanbod op woensdagnamiddag. We proberen voor elke graad een uitdagende kalender op te stellen. 
Deelnemen is gratis, inschrijven kan je doen via je sportleerkracht op school.

 

Omdat buiten fitnessen voor de vrije sporter een enorme meerwaarde betekent voor de gezondheid, investeerde de gemeente Deerlijk in een mini outdoor fitnessaanbod in een sportief groen kader rond de looppiste naast de voetbalvelden van Guido Gezelle. We vernieuwden ook het joggingpad volledig en plaatsten nieuwe verlichting rondom de looppiste.

15/10

Joggingplusclub Deerlijk organiseert voor de twaalfde keer Start to Run voor mannen en vrouwen boven de 55 jaar. Het doel is je conditie verbeteren door twee keer per week een uurtje te trainen. Wij volgen het schema van Sport.Vlaanderen, maar passen dat hier en daar wat aan de doelgroep aan. Start to Run duurt 30 weken. Door een geleidelijke opbouw slaagt bijna iedereen er in om 5 kilometer te lopen tegen eind april.

Wanneer?

Vanaf 15 oktober, elke maandag en woensdag van 8.45 tot 9.45 uur

Waar?

Sportterreinen Guido Gezellelaan

Anzegem en Deerlijk zijn het eens over een mogelijke locatie van het gezamenlijk zwembad: het Ommersheimplein in Vichte. Anzegem heeft nu een landmeter aangesteld die moet onderzoeken hoe ze het zwembad optimaal kunnen inplanten op deze locatie.