Nieuws - meest recent

19/09

Sporters beleven meer. Ook in de Deerlijkse scholen.

Op woensdag 19 september heeft de 7de editie plaats van de actie 'Breng je sportclub naar school'. We roepen alle leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Ook dit jaar is er een fotowedstrijd gekoppeld aan de actie. Scholen die hun mooiste, creatiefste, leukste foto's van die dag opsturen, maken kans op 1 van de 25 sportieve prijzenpakketten.

Meer info

sportdienst, 056 77 73 19 of sport@deerlijk.be

01/09

September is de maand van de sportclub, een maand waarin sportclubs voor één of meerdere dagen hun deuren openen, zodat je hun sport kan leren kennen. Wie sport, beleeft immers meer. Daarom willen we zo veel mogelijk mensen laten sporten in september.

De meeste Deerlijkse clubs met een jeugdwerking nemen deel aan de maand van de sportclub. Als je bij hen langsgaat, zal je merken dat je welgekomen bent. De gegevens van de clubs kan je vinden op onze website of in de gloednieuwe Funwijzer die we begin september uitdelen in de Deerlijkse scholen.

29/09

Kijk, ik fiets! is een stappenplan om kinderen op een zeer snelle en efficiënte manier te leren fietsen op 2 wielen. We leren jonge kinderen vanaf 3,5 jaar fietsen zonder steunwieltjes in ongeveer 3 uur tijd, in een kleine groep met een volwassen begeleider. Die ervaren monitor zorgt voor leuke oefeningen, waarmee je jouw kind zelf kan leren fietsen. Na de sessie krijgt iedere deelnemer een aandenken en diploma!

Waar en wanneer?

Sporthal, zaterdag 29 september van 9.00 tot 12.00 uur of van 13.30 tot 16.30 uur

15/10

Joggingplusclub Deerlijk organiseert voor de twaalfde keer Start to Run voor mannen en vrouwen boven de 55 jaar. Het doel is je conditie verbeteren door twee keer per week een uurtje te trainen. Wij volgen het schema van Sport.Vlaanderen, maar passen dat hier en daar wat aan de doelgroep aan. Start to Run duurt 30 weken. Door een geleidelijke opbouw slaagt bijna iedereen er in om 5 kilometer te lopen tegen eind april.

Wanneer?

Vanaf 15 oktober, elke maandag en woensdag van 8.45 tot 9.45 uur

Waar?

Sportterreinen Guido Gezellelaan

06/09

Alle lessenreeksen voor 50-plussers pikken de draad op na de zomer. Heb je zin om aan je conditie te werken in groep, kom dan zeker langs op één van volgende reeksen. De lessen vinden plaats van september tot aan de kerstvakantie. Nog niet overtuigd? Volg een gratis proefles!

Omnisport

Start donderdag 6 september om 17.30 uur in de sporthal

Elke les probeer je een andere sport. Gekende sporten als netbal, basket, badminton en tafeltennis komen aan bod, maar we spelen ook wel eens een partijtje kubb.

1 137 500 euro. Dat is het bedrag dat Sport Vlaanderen als subsidie toekende voor het toekomstig zwembad aan het Ommersheimplein. Opening voorzien in het voorjaar van 2020 en de totale kostprijs bedraagt 6 013 784,43 euro (exclusief BTW). Dit bedrag delen we met gemeente Anzegem.

Joepie, vakantie!  Een periode waarin kinderen een zalige tijd hebben. Een vakantiekamp hoort daar zeker bij!

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor sommige kampen. Voor een overzicht van ons aanbod en meer info moet je op onze webshop vrije tijd zijn. Daar kan je ook inschrijven.

Meer info

sport@deerlijk.be

Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Je beleeft gewoon meer. En daarom willen we graag zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. En daar kan jij bij helpen. Door jouw sport- of beweegervaringen te delen op sociale media met de hashtag #Deerlijkbeweegt, bijvoorbeeld.

Meer info

Sportdienst, sport@deerlijk.be

Anzegem en Deerlijk zijn het eens over een mogelijke locatie van het gezamenlijk zwembad: het Ommersheimplein in Vichte. Anzegem heeft nu een landmeter aangesteld die moet onderzoeken hoe ze het zwembad optimaal kunnen inplanten op deze locatie.