Speelnatuur Joeki in opbouw

Gepubliceerd op Vrijdag 19 februari 2021

Een prachtig wandelomgeving, een motiverende sportlocatie of een gezellig speelplein voor de kids. Het zijn locaties waar we op vandaag, meer dan ooit, sterk naar op zoek zijn in onze eigen buurt. Een plaats waar sport, spel én natuur samenkomen, is dan ook dé multifunctionele droom van velen. Samen met chiro Joeki zijn we volop bezig met de opbouw van een nieuw domein: Speelnatuur Joeki. 

 

Biodiversiteit beleven

Verschillende wandelpaden doorkruisen het terrein met voldoende rustpunten onderweg. Kort gemaaide terreinen wisselen af met bloemrijk grasland. Dit oogt niet alleen mooi, maar is ook super nuttig voor bijen en vlinders! De groene buffer is tevens ook geluidsdempend.

Jeugd in beweging

Binnen het terrein is voldoende ruimte voor spel en beweging. Zo wordt er een speelplatform voorzien waar niet alleen jeugdbewegingen maar ook sportievelingen zich kunnen uitleven. Een avontuurlijke en dynamische plaats waar natuurlijke spelelementen de creativiteit en verbeelding stimuleren.

Plezier gepland

Nadat we in het najaar van 2021 de nodige terreinwerken hebben uitgevoerd, wordt het daarna volop aanplanten. En dan is het wachten tot het terrein uitbloeit tot een waar paradijs waar we met z'n allen van kunnen genieten.

Infopaneel

Er werd een volledig infopaneel uitgewerkt waarop je de vele mogelijkheden van het domein ontdekt. 

Bekijk het infopaneel

Gemeente Deerlijk - Speelnatuur Joeki - Plan
Meer informatie

Aan de hand van deze video lichten we je graag nog wat meer toe over de vele leuke kantjes aan dit project. Zit je toch nog met vragen? Dan kan je ons uiteraard per mail bereiken.

Video bekijken

Contact opnemen