Schoon Boeren

08/07

De gemeente Deerlijk neemt deel aan de campagne Schoon Boeren. Schoon Boeren toont hoe onze land- en tuinbouwers zorg dragen voor hun bodem, hun dieren, de teelt en hun producten en hierbij de uitdaging aangaan om duurzaam te werken. Zij combineren met succes de traditionele stiel met de nieuwste technologie. In Deerlijk neemt het bedrijf Argro De Gaai deel aan de actie. Dit varkensbedrijf in de Gaaistraat kweekt varkens met zorg en aandacht voor de omgeving en de buren. Ze investeren volop in de energiezuinigheid van hun bedrijf, vam ventilatie over verlichting tot de voederinstallatie.
Er zijn begeleide fietstochten met als rode draad “de schone boeren filosofie” en opendeurdagen in de deelnemende landbouwbedrijven tijdens de zomer.

Schoon Boerentocht

Zo vaak krijg je niet de kans om kennis te maken met de varkensteelt in Vlaanderen. De hightech huisvestiging van Agro De Gaai biedt veel aandacht voor dierenwelzijn en milieu. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Schrijf je in voor de gezinsfietstocht. Ontdek het mooie platteland en maak kennis met hedendaagse varkensteelt via een unieke virtuele rondleiding.

Praktisch

De gezinsfietstocht vindt plaats op zondag 8 juli. Starten kan doorlopend tussen 13.00 en 15.00 uur. De fietstocht is ongeveer 30 km lang en is uitgewerkt door de Landelijke Gilden en KVLV van Deerlijk. Start en finish zijn voorzien bij Agro De Gaai. Bij inschrijving ontvang je een wegbeschrijving en bonnetje voor gratis frietjes na aankomst. Er is beperkte parking voor wagens voorzien. We raden echter aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen!

Meer info

www.schoonboeren.be

 

Aangemaakt op:27/04/2018

Reactie toevoegen