Nieuws - meest recent

Boekvoorstelling op 8 februari om 20.00 uur

 

Poëzie kan zoveel doen. Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag. Bij elke gelegenheid past een poëtisch woord. De Poëzieweek wil daarom zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met de schoonheid van woord, klank en ritme. Van 31 januari tot 6 februari 2019 bezingt de 7e Poëzieweek de vrijheid. De Poëzieweek barst van de evenementen waar je dichtkunst van dichtbij kunt beleven. We starten in de bibliotheek op Gedichtendag, donderdag 31 januari, met een verteluurtje (i.s.m.

Om de twee jaar organiseert Theater Antigone uit Kortrijk een theaterproject met jongeren tussen 18 en 25 jaar. Een professionele regisseur maakt een voorstelling die ook productioneel volledig ondersteund wordt met decor, licht én geluid.

Het resultaat van het vorige project, Lanterna Magica, werd wegens groot succes zelfs hernomen in september 2018. In 2019 start acteur en theatermaker David Dermez, die al vaak op tv en het podium te zien was, de voorbereidingen voor een nieuw jongerenproject.

15/12

Vanaf 15 december hangen er werken van Janne Vandebuerie aan de Kunstmuur. Janne is een leerlinge in het 3e jaar van het secundair onderwijs algemene beeldende kunsten.

IN HET GROTE BED.

20/01

René De Clercqgenootschap vzw, www.renedeclercq.be, en Die Ghesellen brengen u een verteluurtje:

'De Vlasgaard', een landelijk tafereel in verzen van René De Clercq (1877-1932).

Bewerking: Jan Dhaluin

Vertellers: Colette Deryckere, Trees Goeminne, Norbert Vandercruyssen, Jacques Degloire en Guido Malfait

Voor alle Deerlijknaren die er op Gedichtendag 2018 niet bij konden zijn in Deerlijk, nu 2 heropvoeringen van De Vlasgaard:

Je hebt vrije tijd en wil die zinvol invullen?

Heemkring Dorp en Toren vzw is op zoek naar vrijwilligers om kranten en tijdschriften uit te pluizen, oude foto’s te identificeren en inventariseren, ongeopende archiefstukken te klasseren, de website up-to-date te houden, gegevens in te voeren op pc, enzovoort. Voor veel zaken is geen kennis van computers vereist, dus laat je daar vooral niet door afschrikken.

Ben je leerkracht en je woont in Deerlijk? Veel kans dat je lerarenkaart voor 2019 op jou ligt te wachten in de bib. Niet zeker? Neem een kijkje op www.klasse.be/waarismijnlerarenkaart of neem even contact met ons op.

31/01

Het René De Clercqgenootschap vzw organiseert naar aanleiding van Gedichtendag een verteluurtje op donderdag 31 januari 2019 om 19 uur in de Deerlijkse bibliotheek.

Er wordt gestart met ‘drie kleine speelse sterrenbeelden’ van Leen Lefebre, wat sterk contrasteert met wat daarna volgt: ‘Heer Halewijn’ (zie de afbeelding en het onderschrift “Daar werd gehouden een banket, het hoofd werd op de tafel gezet.”), vertaald uit het Frans door Stijn Streuvels, om te eindigen met Halewijn’s straf van René De Clercq.

05/02

Het vormingswerk Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  

 

Module

Moment

start

eind

beginuur

einduur

Prijs