Reveil 18 | Zorg jij ook voor licht op 1 november?

01/11

Op 1 november organiseert de Deerlijkse brasspopband Zinger voor de vijfde keer Reveil. Het recept blijft eenvoudig: ingetogen, troostende Deerlijkse muziek wisselt af met mooie lokale levensverhalen. Ook dit jaar is er samenwerking met balletschool Raymonda en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Peter Benoit. De balletschool brengt een dans in het kader van de Groote Oorlog in Deerlijk.

Bijna 100 gemeentes

Misschien zorgt die eenvoud ervoor dat Reveil twee jaar na oprichting neerstrijkt in bijna één op de drie Vlaamse gemeentes, en dat de lijst van topartiesten elk jaar aandikt. De enthousiaste vrijwilligers van vzw Reveil konden enkele mooie namen strikken.  Johannes Genard, Senne Guns, Willem Ardui, The Calicos, Tiny Legs Tim, Outer, Illuminine, Stoomboot, Josephine en OT (Olivia Trappeniers) spelen op hun lokale begraafplaats een (semi-)akoestisch miniconcert als eerbetoon aan de graven zonder bloem.  Ze krijgen gezelschap van woordkunstenaars en dichters als Maud Vanhauwaert, Lettertype Collectief, Michael Vandenbril en Jonas Bruyneel. Bovendien is de lijst nog niet volledig. Op de Facebookpagina komen nog elke dag nieuwe artiesten bij.

Word Reveil-vriendje

Reveil zorgt voor muziek en verhalen, jij voor licht. Breng dus een kaarsje, lampje of een ander lichtgevend voorwerp mee en maak zo deel uit van de warme Reveil-familie. Wil je te weten komen wie waar speelt? Volg dan www.facebook.com/reveilvlaanderen.

Maar er is meer

Op de website www.reveil.org vind je alle info over het project, net als alle verhalen die jaarlijks van over heel Vlaanderen worden opgestuurd. Elk jaar is vzw Reveil op zoek naar schone mensen wiens verhaal we willen vasthouden. Wil je dat ook jouw familielid of geliefde niet vergeten wordt? Stuur dan zelf je verhaal met een foto naar reveilvlaanderen@gmail.com. Je verhaal komt dan op de website en de mooiste bijdragen worden gebundeld in het Reveil18 boek. Dit boek wordt voorgesteld op de Antwerpse Boekenbeurs, maar is ook verkrijgbaar op Reveil Deerlijk aan beide uitgangen.

Inschrijven

Stuur een mailtje naar reveildeerlijk@gmail.com om je komst te bevestigen. Geen paniek als er niet direct een antwoord komt. Alle ingeschrevenen zijn sowieso welkom!

Aangemaakt op:08/10/2018

Reactie toevoegen