René De Clercqgenootschap zoekt vrijwilligers

Precies 35 jaar geleden stichtten vijf enthousiaste mannen en een vrouw een vzw. In het Belgisch Staatsblad van 14 juli 1983 op pagina 3417 kon je de statuten lezen van deze vzw: ‘De vereniging heeft tot doel: de mens René De Clercq en zijn werk in al zijn facetten grondiger te bestuderen en ruimer kenbaar te maken. Dit kan door het streven naar een volwaardig René De Clercqmuseum, studies over zijn leven en werk te laten verschijnen, zijn werk geheel of gedeeltelijk heruit te geven en initiatieven die het doel van de vereniging dienen, te stimuleren...’

Ondertussen is het René De Clercqmuseum in zijn geboortehuis is al meer dan 25 jaar open. Het genootschap organiseert daarnaast heel wat activiteiten, van kleutertoneel en zangavonden tot Erfgoeddag, herdenkingen en de Nacht van de Geschiedenis. Ze publiceren ook een nieuwsbrief, interessante brochures en boeken. We werken onder andere samen met de cultuurraad, heemkring, werkgroep erfgoed, het Davidsfonds, Elfjulicomité.

De bezielers van het eerste uur worden een jaartje ouder. Hun leeftijd laat niet meer toe er nog volop in te vliegen, maar ze willen hun jarenlange inzet niet verloren laten gaan. Daarom zoekt het René De Clercqgenootschap naar enthousiaste vrijwilligers die hun team willen versterken, voor rondleidingen van kinderen en volwassenen, permanentie in het museum, verteltheater voor kleuters, om activiteiten te organiseren of ondersteunen, de website te onderhouden, voor administratief werk, het digitaliseren van stukken erfgoed enzovoort.

Ben jij diegene die wij zoeken?

Alle helpende handen zijn welkom: rondleidingen voor kinderen en volwassenen, verteltheater voor kleuters, website verbeteren, administratief werk.

Meer info

 

Aangemaakt op:14/01/2019