Provinciedomein De Gavers enkel toegankelijk voor buurtbewoners

Gepubliceerd op Vrijdag 20 maart
Gavers weer open

UPDATE: Vanaf 23 maart zijn de wandel- en fietspaden van provinciedomein De Gavers weer open voor buurtbewoners. Parkings, speeltuinen, cafetaria, openbaar sanitair en het bezoekerscentrum blijven gesloten. De maatregels rond social distancing en samenscholingen blijven gelden.

De provinciedomeinen in West-Vlaanderen gaan vanaf vandaag dicht. Dit gebeurt door nieuwe verstrengde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. De Gavers is een van de domeinen die sluit.

De richtlijnen zijn er om de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen, om zo situaties te vermijden waarbij veel mensen samenkomen en de kans op een contact tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen te verminderen. Ze blijven minstens tot zondag 5 april van kracht.

Bezoekerscentrum gesloten tot 19 april

De Provincie besliste om ook de bezoekerscentra gesloten te houden tot minstens zondag 19 april. Het bezoekerscentrum De Gavers in Harelbeke is er daar een van. Als er voor de provinciedomeinen nog strengere maatregelen volgen vanuit de federale overheid, dan zullen we die hier communiceren.