Opvang Oekraïense vluchtelingen met #PlekVrij

Gepubliceerd op Woensdag 02 maart 2022

De oorlog in Oekraïne laat niemand onbewogen en dat zien we ook aan de reacties die we krijgen naar aanleiding van de oproep van staatssecretaris Sammy Mahdi voor crisisopvang voor de vluchtelingen. Het is niet onwaarschijnlijk dat er een instroom van vluchtelingen zal zijn vanuit Oekraïne. Heel veel mensen worden opgevangen bij vrienden, familieleden of wildvreemden in verschillende landen. Ook verenigingen, organisaties, steden en gemeenten in ons land doen hun duit in het zakje en stellen op korte termijn slaapplaats ter beschikking. Maar, waarschijnlijk zal dit niet volstaan.

Oproep #PlekVrij

Daarom een oproep naar iedereen die een steentje wil bijdragen om onderstaand webformulier in te vullen. We registreren op deze manier het hulpaanbod op één centrale plaats waardoor de hulpaanbieders gemakkelijker aan te spreken zijn wanneer hun hulp nodig is.

Registreer jouw opvang

Het formulier vraagt in eerste instantie enkel naar een aanbod om mensen te slapen te leggen. Het kan gaan om vrije kamers bij je thuis, woning, appartement of studio, logieskamers ... altijd met kwalitatieve slaapplaats en sanitair.

Registreren

We hopen op een massale registratie van het hulpaanbod. Alvast heel erg bedankt!