Open Monumentendag tussen Deerlijk en Schelde

09/09

Voor 30 jaar Open Monumentendag voorzien Heemkring Dorp en Toren vzw en de gemeentelijke werkgroep erfgoed 2 ritten met een luxe touringcar in de ruime regio ten zuiden van Deerlijk tot over de Schelde. Dit kadert hoofdzakelijk in het thema van de bevrijding van de Groote Oorlog 1914-1918. Deze rit door het laatste oorlogsjaar duurt ongeveer 3,5 uur.

  • Groep 1

Start op zondag 9 september om 9.30 uur stipt in de Kapel ter Rustestraat tussen de kapel en de oprit van de gemeentelijke parking. Tijdens de rit wordt er enkele malen haltgehouden om enkele bezienswaardigheden te bezichtigen en voor een aperitief met hapjes. Terugkomst is voorzien tegen 13.00 uur.

  • Groep 2

Start op zondag 9 september om 14.00 uur stipt in de Kapel ter Rustestraat tussen de kapel en de oprit van de gemeentelijke parking. Tijdens deze rit zijn er enkele haltes onder andere voor koffie met taart. Omstreeks 17.30 uur bereiken we terug het startpunt.

We komen voorbij Nieuwenhove (Waregem), Anzegem, Berchem, Kwaremont, Rozenaken, Amengijs, Anseroeil (in verband met Hoogstade-Alveringem), Orroir, Schalafie of Slafie (Escanaffles), Avelgem, Outrijve, (eventueel Spiere) en Heestert. 

Hoe inschrijven?

De busrit met gids is gratis. Voor het aperitief of de koffie met taart wordt een bijdrage van 5 euro per persoon gevraagd. Ook is dit het moment om de volle blazen te ledigen. De plaatsen zijn beperkt tot 59 personen per rondrit. Tijdig inschrijven is de boodschap!

Dit kan op de dienst erfgoed (nog tot 27 juli of vanaf 20 augustus). Geef daarbij de namen van de reizigers door en de keuze tussen rit 1 of 2. De inschrijvingen lopen tot dinsdag 4 september.

Jouw inschrijving is pas definitief na contante betaling of na overschrijving van 5 euro per persoon op rekening van coördinator van de heemkring Jan Vanoverberghe: IBAN BE31 0011 2777 6055 met vermelding van ‘OMD’. Overschrijvingen na 4 september worden sowieso geweigerd.

Voor de bewoners van Woonzorgcentrum Heilige Familie

We voorzien een rit (maximum 59 personen) op donderdag 6 september. We starten om 14.00 uur aan de ingang langs het Dammeke 3. De inwoners met eventueel 1 begeleider (familie, kennis of verzorger) dienen zich aan te melden bij de directie van het woonzorgcentrum om gratis in te schrijven. Om praktische redenen wordt er tijdens de rit niet afgestapt. We zijn terug rond 17.00 uur.

https://www.facebook.com/events/170484153669700/

Aangemaakt op:01/06/2018

Reactie toevoegen