Open Monumentendag Tussen Deerlijk en Schelde

09/09

HET LAATSTE JAAR VAN DE GROOTE OORLOG 1914-1918

ZONDAG 9 SEPTEMBER 2018

Voor 30 jaar “Open Monumentendag” worden er 2 ritten voorzien met een luxe touringcar in de ruime regio ten zuiden van Deerlijk tot over de Schelde. Dit kadert hoofdzakelijk in het thema van de bevrijding van de Groote Oorlog. Deze rit door het laatste oorlogsjaar duurt ongeveer 3,5 uur.

Groep 1 start om 9.30 uur stipt in de Kapel ter Rustestraat, ter hoogte van de firma Lefebre. Tijdens de rit wordt er enkele malen haltgehouden om enkele bezienswaardigheden te bezichtigen en voor een aperitief met hapjes. Terugkomst is voorzien tegen 13 uur.

Groep 2 start om 14 uur stipt in de Kapel ter Rustestraat, ter hoogte van de firma Lefebre. Tijdens deze rit zijn er enkele haltes o.a. voor koffie met taart. Omstreeks 17.30 uur bereiken we terug het startpunt.

We komen voorbij Nieuwenhove (Waregem), Anzegem, Berchem, Kwaremont, Rozenaken, Amengijs, Anseroeil (in verband met Hoogstade-Alveringem), Orroir, Schalafie of Slafie (Escanaffles), Avelgem, Outrijve, (eventueel Spiere) en Heestert.

De busrit met gids is gratis. Voor het aperitief of de koffie met taart wordt een bijdrage van 5 euro per persoon gevraagd. Tevens is dit het moment om de volle blazen te ledigen. De plaatsen zijn beperkt tot 59 personen per rondrit. Tijdig inschrijven is de boodschap!

Inschrijven kan op de Dienst Erfgoed via tel: 056/69.47.39, e-mail: erfgoed@deerlijk.be of ter plekke tussen 9 en 12 uur onderin het Gemeentehuis. Geef daarbij de namen van de reizigers door, alsook de keuze tussen rit 1 of 2. De inschrijvingen lopen tot dinsdag 4 september.

Uw inschrijving is pas definitief na contante betaling of na overschrijving van 5 euro per persoon op rekening van coördinator van de heemkring Jan Vanoverberghe: IBAN BE31 0011 2777 6055 met vermelding van ‘OMD’. Overschrijvingen na 4 september worden sowieso geweigerd.

Voor de bewoners van Woonzorgcentrum Heilige Familie Deerlijk is er een rit (maximum 59 personen) voorzien op donderdag 6 september. We starten om 14 uur aan de ingang langs het Dammeke 3. De inwoners, met eventueel 1 (één!) begeleider (familie, kennis of verzorger), dienen zich aan te melden bij de directie van het woonzorgcentrum om gratis in te schrijven. Om praktische redenen wordt er tijdens deze rondrit niet afgestapt. We keren terug tegen 17 uur.

Organisatie: Heemkring Dorp en Toren vzw i.s.m. Werkgroep Erfgoed

 

(Foto: een van de stopplaatsen is de dodenakker van Anseroeil)

https://www.facebook.com/events/170484153669700/

Aangemaakt op:03/05/2018

Reactie toevoegen