Olieverf aan de kunstmuur

Noel Mahieu was van jongs af aan in de ban van tekenen en schilderen. Zijn passie stond door studies en werk decennialang op een laag vuurtje, al wakkerde hij het heel sporadisch weer aan met een werkje in olieverf.

Toen ik op mijn 65e met pensioen ging, begon het weer te kriebelen, dus schreef ik me in aan de kunstacademie in Kortrijk. Ik wilde er de richting schilderen volgen, maar uiteindelijk leken beeldhouwen en boetseren me meer aangewezen. Dat heb ik bijna twee jaar graag gedaan, tot ik door schouderproblemen moest afhaken. Zo belandde ik opnieuw bij de verfborstel.

Naar aanleiding van Buren bij Kunstenaars bezocht ik de groepstentoonstelling bij Geert Coucke. Vanaf dan stond mijn besluit vast: ik zou mij inschrijven in zijn groepspraktijk en me door hem laten begeleiden. Ondertussen ga ik al enkele jaren met veel enthousiasme naar zijn atelier, samen met nog andere gemotiveerde leden. Met de herwonnen vrije tijd sinds mijn pensioen is ook de goesting helemaal terug. Ik schilder met veel plezier. Het is voor mij een gezonde bezigheid.

Aangemaakt op:23/04/2019