Nieuws - meest recent

Van 18 tot 26 november is het weer voorleesweek en dit jaar staan de voorleespapa’s in de kijker. Want zij zijn van groot belang voor de leesopvoeding van kinderen. Voorlezen stimuleert immers de taalontwikkeling en de fantasie van jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Kom naar de bib en sla aan het voorlezen!

De Week van de Smaak is al aan zijn elfde editie toe en dit jaar staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. Het is de bedoeling om Vlaanderen tussen 16 en 26 november bewust te laten nadenken over hoe onze eetmomenten er in de toekomst zullen uitzien. Wordt duurzame en gezonde voeding belangrijker?

30/11

Luc Beyer de Ryke uit Parijs komt naar Deerlijk.

Donderdag 30 november om 20u komt de voormalige RTBF-nieuwslezer naar d’Iefte. Hij komt spreken over René De Clercq, de Vlaamse beweging en de strijd om onze taal. Hij kan het o.a. ook hebben over de verguisde Cyriel Verschaeve, Joris van Severen en zelfs Bart de Wever kan aan bod komen.

Klaar voor het najaar na een welverdiende vakantie? Heb je gewijzigde openingsuren of een vernieuwd logo dat je aan de online bedrijvengids wil toevoegen? Dan is er goed nieuws: het is nu mogelijk om het logo, een omslagfoto, de omschrijving en de openingsuren van je onderneming automatisch te laten updaten.

De komende maanden zal je in Deerlijk landmeters aan het werk zien. Ze voeren metingen uit voor het Grootschalig Referentiebestand (GRB), een gedetailleerde kaart van heel Vlaanderen die verschillende overheden en de nutsbedrijven helpt bij de uitvoering van werken.

01/11

Op 1 november organiseert de Deerlijkse brasspopband Zinger voor de vierde keer Reveil. Het recept blijft eenvoudig: ingetogen, troostende Deerlijkse muziek wisselt af met mooie lokale levensverhalen.

We hebben onze oude begraafplaatstoepassing vervangen door de nieuwe Zerkzoeker. Met deze toepassing kan je het graf van een dierbare overledene opzoeken met je smartphone, tablet of computer.