Nieuwsbrief René De Clercq & Museum

Gepubliceerd op dinsdag 09 februari 2021

Het René De Clercqgenootschap bracht wederom een jaarlijkse nieuwsbrief uit. Hierbij willen de vrijwilligers jou op de hoogte houden van de werking van hun vzw. Al 30 jaar slagen ze erin de figuur van René De Clercq levend te houden. Dit aan de hand van tal van activiteiten in en rond het museum: het geboortehuis van de Deerlijkse dichter-schrijver. Corona verhinderde hen evenwel hun evenementen ten volle te ontvouwen.

Sinds hun jaarlijkse zangavond, eind februari 2020, tot op heden was en is fysiek handelen niet meer evident. Toch zaten zij allesbehalve stil. Het is bijvoorbeeld eens de moeite waard te gaan surfen naar www.renedeclercq.be. Webmaster Andre heeft, in zijn kot blijvend, al heel wat toegevoegd aan de webstek. Meer hierover ontdekt u tevens in de nieuwsbrief.

Door de onzekere tijden kunnen zij voor 2021 geen vaste activiteitenkalender opstellen, maar blijf alles aub online volgen: onder het tabblad ‘jaarprogramma’. De vereniging tracht daar alles up to date te houden. De nieuwsbrief brengt ook in woord en beeld verslag uit van de voorbijgaande activiteiten, alsook wordt hier goed over het nimmer aflatende speurwerk naar biografische gegevens over René De Clercq bericht.

Onze columnist-essayist van dienst brengt telkens verrassende prozateksten, met een knipoog naar René De Clercq, omtrent zijn persoonlijke visie op hedendaagse verschijnselen, problemen of ontwikkelingen. Een digitaal exemplaar van deze nieuwsbrief -  én alle vorige - kan je trouwens downloaden via de website, onder de map (links te zien) ‘Nieuwsbrieven’.

Elk jaar opnieuw doen we een oproep tot steun en telkens weer reageer je hierop met enthousiasme. De genoten zijn dan ook verheugd je de nieuwe nieuwsbrief te kunnen aanbieden. Meer informatie vind je via de website van het René De Clercqgenootschap. Veel leesplezier en dank daarvoor!

René De Clercqgenootschap Deerlijk