Nieuwe dichtbundel René De Clercq

23/03

Prof. Yves T’Sjoen stelt op vrijdag 23 maart om 19.30 uur de nieuwe dichtbundel ‘De noodhoorn en andere gedichten’ voor in de bibliotheek van Deerlijk.

‘Een schrijver of dichter die niet meer gepubliceerd wordt, is dood!’, stelde Jean Pierre Rondas in zijn gelegenheidsspeech naar aanleiding van 25 jaar René De Clercqmuseum (gemeentelijk museum) op 12 juni 2016, ook de herdenking van De Clercqs sterfdag.

’s Anderendaags was er al contact met professor Yves T’Sjoen van de Afdeling Nederlands van de Vakgroep Letterkunde UGent, waar De Clercq 120 jaar geleden studeerde. Het resultaat is de bundel ‘De noodhoorn en andere gedichten’ (uit ‘Toortsen’ en ‘Uit de Diepten’), bij Academia Press (‘dochter’ van Lannoo), die 220 pagina’s telt. Prof. Yves T’Sjoen en Els van Damme, van de Afdeling Nederlands van de Vakgroep Letterkunde, brengen samen met het René De Clercqgenootschap deze nieuwe bundel van De Clercq uit, met een verantwoording van Joost Vandommele én voorzien van wetenschappelijke duiding en tekstverklaring. Wij hopen dat via deze weg ‘onze’ René De Clercq meer bekend zal geraken in het academische milieu.

Inschrijven

Graag reserveren via 056 72 35 06 of bibliotheek@deerlijk.be, ten laatste tegen 16 maart. De toegang is gratis. Dichtbundel in je huis Je kan deze bundel kopen in ruil voor 20 euro, te storten op rekening BE49 4635 1470 1171 - KREDBEBB van het niet-gesubsidieerde René De Clercqgenootschap vzw, met vermelding ‘De Noodhoorn’. Om de dure verzendkost uit te sparen, kan je de bundel dan in ontvangst nemen op de boekvoorstelling te Deerlijk.

Meer info

erfgoed@deerlijk.be

Aangemaakt op:23/02/2018

Reactie toevoegen