Nieuwe CASH-punten in de Schoolstraat

Gepubliceerd op Vrijdag 06 januari 2023

De 4 grootbanken (Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC) van het land lanceren een nieuw netwerk van neutrale geldautomaten waarmee ze beter willen inspelen op de huidige cashbehoeften van de Belgen.

Wat is een CASH-punt?

De Bancontact CASH-punten zijn neutraal en staan los van de banken. Op die manier kunnen ze precies daar worden geplaatst waar de burgers echt op zoek gaan naar cash: in winkelstraten, onderweg naar het werk, in winkelcentra, tijdens het uitgaan, in buurten met veel horecazaken enzovoort. Om drukte te vermijden en te kunnen garanderen dat er altijd cash beschikbaar is, wordt het aantal CASH-punten op elke locatie afgestemd op het volume aan contant geld dat er effectief wordt afgehaald.

CASH-punten Deerlijk

In Deerlijk kan je sinds 28 december 2022 maar liefst 2 CASH-punten terugvinden op 1 locatie, namelijk in de Schoolstraat ter hoogte van nummer 20. Je kan er elke dag tussen 06.00 en 00.00 uur terecht om geld af te halen of je pincode te veranderen. Ben je klant van 1 van de 4 genoemde grootbanken, dan kan je bij deze CASH-punten ook het saldo van je rekening opvragen of geld storten. Intussen zijn de bestaande geldautomaten van de genoemde banken ontkoppeld.

CASH-punten in de nabije regio

Op zoek naar een ander CASH-punt in de nabije regio? Het volstaat om in Google het sleutelwoord ‘Bancontact CASH’ in te geven, gevolgd door de naam van de stad of gemeente en vervolgens op ‘Maps’ te klikken, net onder het zoekveld van Google. Op een smartphone kies je Google Maps uit de vervolgkeuzelijst. Een andere mogelijkheid is om het sleutelwoord rechtstreeks in Google Maps in te tikken. Daarop verschijnen de CASH-punten uit de buurt onmiddellijk op de kaart.