Nieuw platform voor kinderopvang in Deerlijk

Gepubliceerd op Dinsdag 22 maart 2022

Kinderopvang duidelijk in kaart brengen en ouders zo een zorgeloze zoektocht aanbieden: het is de ambitie van het Lokaal Loket Kinderopvang. En daarvoor zetten we een belangrijke stap, want we introduceren een gloednieuw digitaal platform.

Wat is het Lokaal Loket Kinderopvang?

Het Lokaal Loket Kinderopvang is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang. Hiervoor werken ze samen met een netwerk van organisaties die kinderopvang aanbieden en gezinnen de weg wijzen naar kinderopvang.

Wat zijn de voordelen van dit platform?

Als (toekomstige) ouder moet je heel wat zaken in orde brengen. Zo verlies je al snel het overzicht, ook van jouw opvangaanvragen. Heel wat administratief werk dus, dat best wel wat eenvoudiger en efficiënter kan. Dankzij het platform hoef je jouw gegevens maar 1 keer te registreren en kan je in enkele muisklikken een onbeperkt aantal aanvragen indienen. Bovendien kan je jouw aanvragen vlot opvolgen via een handig overzichtsscherm. De buurgemeenten en -steden werken al met dit platform en ook dat is een belangrijk voordeel. Zo bouwen we samen aan een volledig overzicht van alle initiatieven. Finaal zorgt de data die we uit het platform halen voor een duidelijker beeld van vraag en aanbod in onze gemeente. Dat geeft ons de kans om in de toekomst meer en beter in te zetten op toegankelijke kinderopvang.

Aan de slag

Meer weten?

Deze instructievideo helpt je alvast verder op weg.