Nieuw: omgevingsvergunning

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning. Het Omgevingsloket is een digitale toepassing van de Vlaamse overheid waar je een aanvraag digitaal kan samenstellen, indienen en opvolgen.

Vanaf 15 januari zal er ook een vereenvoudigde versie van het loket beschikbaar zijn, de ‘snelinvoer’. Daarmee kun je eenvoudige werken op en rond een gebouw aanvragen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en het zetten van een tuinhuis. We kunnen jou bij de invoer in het omgevingsloket begeleiden. Hiervoor moet je wel een afspraak maken, jouw e-ID en pincode en de nodige dossierstukken digitaal meebrengen. Indien je niet digitaal indient, rekenen we een extra dossierkost.

Meer info

Alle informatie over de omgevingsvergunning en het loket vind je op de website www.omgevingsloket.be. Hulp of bijkomende informatie nodig bij je aanvraag? Je kan altijd terecht bij de dienst omgeving van de of bij de helpdesk van het omgevingsloket.

Aangemaakt op:08/01/2018

Reactie toevoegen