Niels Destadsbader is ereburger in ‘zijn’ Deerlijk

De MIA’s openen met ‘Verover Mij’, zijn Radio 2 Zomerhit 2018. Hij gaat naar huis met maar liefst 5 begeerde hoofdprijzen. Het was een mooi vervolg op een tweede album (‘Dertig’), bijna goed voor tripel platina. Een drukke festivalzomer, tal van hits en als kers op de taart twee tot de nok gevulde verjaardagsconcerten in het Sportpaleis. Je raadt het al: we hebben het over Niels Destadsbader. Na meer dan 10 jaar carrière als acteur, presentator en zanger heeft Niels Destadsbader in de loop der jaren zowat alle Vlaamse harten veroveroveroverd, zoveel is zeker. En nu is hij ook ereburger van Deerlijk.

'Ereburger? Klinkt raar, hé?", zegt Niels. 'Ik moet er toch nog even aan wennen. (lacht) Maar dat mijn eigen gemeente zo achter mij staat, maakt mij heel ‘preus’ (West-Vlaams voor ‘fier’). Toen ze mij vroegen waarmee ze mij het meest plezier konden doen, moest ik daar niet lang over nadenken. Nog eens 1 keer optreden in mijn éigen gemeente, Deerlijk. Daar waren ze meteen voor te vinden. Meer nog, ze maakten er hier een festival van en ik mocht mee bepalen welke fijne collega’s er zouden komen meezingen. Het wordt een groot feest waarop alle mensen welkom zijn. Want Deerlijk is van iedereen!'

Eerste ereburger sinds 15 jaar

Na Yves Benoit (professor en voorvechter van het Kinderkankerfonds), dichter Luuk Gruwez en wielrenner Dirk Baert is het, na 15 jaar, de beurt aan Niels Destadsbader. Niels zegt met volle goesting ‘ja’ op de vraag of hij de titel van ereburger wil aanvaarden in zijn gemeente Deerlijk.

Niels in actie

Ook in 2019 heeft hij veel moois in petto voor zijn publiek. In het voorjaar is er de inmiddels uitverkochte theatertour ‘Niels Destadsbader in de kinderschoenen’ en op 6, 7 en 8 december staat hij opnieuw in het Sportpaleis.

Aangemaakt op:04/03/2019

Reactie toevoegen

Reacties

Volkomen terecht. Toch enige correctie ... naast professor benoit, Niet voorvechter maar “oprichter en voorzitter” van het kinderkankerfonds. Ere wie ere toekomt. Proficiat Niels.