Midzomermarkt wordt midzomershopping

Gepubliceerd op Donderdag 20 mei 2021
Gemeente Deerlijk - Lokale economie - Midzomershopping 2021

Veiligheidsmaatregelen die plannen dwarsbomen: een gekende uitdaging bij velen. Ook onze jaarlijkse Midzomermarkt moet er helaas aan geloven. Maar Unizo blijft niet bij de pakken zitten en organiseert, samen met de gemeente, een creatief alternatief: de Midzomershopping.

Vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni

Niet-essentiële handelaars en horecazaken die lange tijd gesloten waren, steken we graag een hart onder de riem. De “Midzomershopping” is een promotioneel koopjesweekend dat loopt van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni en waarbij lokale zaken een commerciële actie aanbieden aan hun klanten en zo heel wat kooplustigen hopen te verwelkomen. Alle niet-essentiële handelaars, zoals kapsalons, schoonheidsinstituten, opticiens, juweliers en elektrozaken ontvangen gratis drankbonnen om in de week van de Midzomershopping uit te delen aan klanten. Elk bonnetje is goed voor een verfrissende consumptie bij één van de deelnemende horecazaken. Een mooi voorbeeld van kruisbestuiving en tegelijkertijd een kans op wat extra omzet voor de horeca, die op zondagnamiddag ook extra terrasruimte voorziet.

SAMENWERKING EN BELEVING 

Een mooi initiatief dat we als gemeente graag financieel en logistiek ondersteunen. Tegelijkertijd is het een extra inspanning die we leveren voor onze lokale economie. En ook de cultuursector draagt zijn steentje bij. Om de sfeerbeleving tot in alle kernen te brengen, wordt samengewerkt met de cultuurdienst die werkt aan een programma van rondtrekkende muzikale bandjes. Zij bezoeken de lokale horecazaken op zondagnamiddag en zorgen zo voor extra sfeer en beleving.

Meer info op de Facebook van Unizo