Nieuws - meest bekeken

10/09

Ontdek ‘Deerlijk in 13 letters’ aan de hand van een speurtocht van ongeveer 20 kilometer door de gemeente. Een kaart brengt je naar de 13 locaties waar je een woord vindt. Na alle 13 horizontale woorden van de woordpuzzel te hebben ingevuld, verschijnt verticaal de oplossing. Dit is de tip voor het eindpunt én de plek om de kelen te smeren.

02/07

De Kunstzomer in de Leiestreek start in Roeselare en komt daarna naar Deerlijk om dan verder te reizen via Vichte, Ingooigem, Tiegem, Zulte, Machelen en te eindigen in Wervik.

In Deerlijk passeert de Kunstzomer langs drie locaties:

24/04

Notaris Antonius Devos pocht op de bouw van zijn nieuwe stenen huis (1790) en trakteert met een vat bier. De pastoor wijdt het nieuwe huis in, drijft de duivels uit en zegent de bezoekers. Charles De Clercq houdt voor zijn 15de kind een doopfeest (1877). Voor de familie en bezoekers zijn er dreupeltjes, doopeitjes en wafels. Deze beide feesten gaan door op Erfgoedzondag 24 april in het museum, René De Clercqstraat 8 in Deerlijk. Iedereen is welkom!

07/07

Heemkring Dorp en Toren vzw reikt op vrijdagavond 7 juli 2017 om 20.00 uur de negende Leon Defraeyeprijs voor Heemkunde van Deerlijk uit.

Eenenveertig kandidaten schreven zich in voor de Onroerenderfgoedprijs 2017. Heemkring Dorp en Toren diende voor Deerlijk 2 projecten in:

Het nieuwe aanbod vakantiekampen is vanaf nu te raadplegen via onze website en webshop. Inschrijven kan pas vanaf zaterdag 23 januari om 9.00 uur.

11/09

Onthaasten in onze gemeente, een onmogelijke missie? Kom op Open Monumentendag (Licht) op 11 september tussen 14.00 en 18.00 uur per fiets of benenwagen naar de Heestertstraat 71 in Sint-Lodewijk, waar start en aankomst liggen aan de Onze-Lieve-Vrouwekapel.

Zit er in jou een vrijwilliger die het religieus erfgoed van Deerlijk (Sint-Columbakerk, Kerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen, Kapel O.L.V. ter Ruste) mee in kaart wil brengen? Bezorg ons je gegevens.

Met het pilootproject Goddelijke Huisraad wil Erfgoed Zuidwest, in samenwerking met kerkbesturen, het roerend religieus erfgoed van parochiekerken in kaart brengen. Vele handen maken licht werk, en daarom zijn zij op zoek naar vrijwilligers.

De intercommunale Leiedal, de gemeente Deerlijk en de stad Waregem stellen de nieuwe bewegwijzering voor op het bedrijventerrein Deerlijk-Waregem. Het bedrijventerrein kreeg een bewegwijzering met havennummering. Het is een alfanumeriek systeem dat ook al met succes op andere grote bedrijventerreinen wordt gebruikt.