Nieuws - meest bediscussieerd

De afwijkingen op de sluitingsdagen voor de verplichte sluitingsuren en de wekelijkse rustdag zijn bekend. Het gaat over de volgende periodes:

3 reacties

Vanaf 1 januari 2018 transformeert PWA (Plaatselijk Werkagentschap) in Wijkwerken. Wijkwerken wil werkzoekenden in onze gemeente lokaal activeren om hun kansen op werk te verhogen.

In onze regio en gemeente is W13 de organisator van het Wijkwerken. W13 is een regionale vereniging waarin 14 OCMW’s en CAW Zuid-West-Vlaanderen samenwerken op vlak van sociaal- en welzijnsbeleid. De Wijkwerkcoaches van W13 zullen de wijkwerkers begeleiden in hun traject naar werk.

2 reacties

De waterfactuur stijgt. De Vlaamse regering heeft beslist dat alle Vlaamse drinkwaterbedrijven de waterfactuur voortaan op dezelfde manier berekenen.

1 reacties

De afwijkingen op de verplichte sluitingsuren en de wekelijkse rustdag voor 2017 liggen vast.

De gemeente Deerlijk en intercommunale Leiedal realiseren binnenkort de nieuwe kmo-zone De Spijker. De site van 4,5 hectare ligt langs de Vichtesteenweg in Deerlijk, op 700 meter van de autosnelweg E17. De zone zal plaats bieden aan tien tot vijftien kmo’s. Bij de ontwikkeling van de site besteden we bijzondere aandacht aan een kwalitatieve inrichting, zoals de aanleg van waterbuffers, groen en fietspaden.

Benieuwd naar de toekomstplannen?

Surf dan naar www.leiedal.be/despijker

 

De intercommunale Leiedal, de gemeente Deerlijk en de stad Waregem stellen de nieuwe bewegwijzering voor op het bedrijventerrein Deerlijk-Waregem. Het bedrijventerrein kreeg een bewegwijzering met havennummering. Het is een alfanumeriek systeem dat ook al met succes op andere grote bedrijventerreinen wordt gebruikt.

Jaarlijks besteden de Vlaamse steden- en gemeenten miljoenen aan producten, diensten en werken. Anzegem en Deerlijk zullen komende jaren zelfs samen investeren. Unizo Deerlijk en UNIZO Aktiv'O slaan daarom de handen in elkaar en brengen de gemeenten Anzegem en Deerlijk in contact met ondernemers uit de eigen streek. Zo kom je als ondernemer in contact met de aankoopdiensten van de gemeenten en hun partners. Daarnaast krijg je ook een praktische toelichting van een jurist over de regels in de Wet op de Overheidsopdrachten.

De zoektocht naar dat ene geschikte kerstpakje bezorgt iedereen wel eens wat frustraties. We willen er namelijk allemaal zeker van zijn dat we het perfecte cadeau geven. De Deerlijkbon is misschien de ideale oplossing.

Doe met jouw zaak mee aan deze vernieuwde actie

Vanaf 29 april tot en met 3 juni loopt de actie Zo Dichtblij. Deze actie vervangt Met Belgerinkel naar de Winkel. Voor Zo Dichtblij kunnen klanten van deelnemende handelaars lotjes verzamelen. Elk lotje kan een prijs opleveren. Op het einde van de actie kiezen we via een digitale lottrekking één winnaar van Deerlijkbonnen ter waarde van 200 euro, naast 5 andere winnaars van Deerlijkbonnen elk ter waarde van 25 euro.

De Adviesraad Lokale Economie Deerlijk (AED) verwelkomt Wouter Beke in het gemeentehuis. Ze laten hem aan het woord rond een aantal thema’s die zelfstandigen en ondernemers in Deerlijk nauw aan het hart liggen.